MEB'den İmam Hatiplere Ödenek - Son Dakika
Güncel

MEB'den İmam Hatiplere Ödenek

MEB\'den İmam Hatiplere Ödenek

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'in girişimleriyle MEB, bazı imam hatip ortaokulu ve liselerine ödenek çıkardı.

18.01.2013 10:43

Samsun'un Alaçam İlçesi'nde metruk durumda olan Karşıyaka İlköğretim Okulu ve acil tadilata ihtiyacı olan İlkadım 30 Ağustos İmam Hatip Ortaokulları için Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile görüşmelerini sürdüren Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'den sevindirici haber geldi.

DEVLET MİLLET EL ELE

Konuyla ilgili açıklama yapan Milletvekili Demir, 4+4+4 eğitim modeline geçtikten sonra özellikle İmam Hatip okullarına olan rağbet arttığına dikkati çekerek, "Vatandaşımızın bu talebini karşılayabilmek için devlet ve milletimiz elele vererek bir taraftan mevcut imam hatip okullarının rehabilite edeceğiz, diğer taraftan da yeni okullar yapacağız. Nitekim birçok ilçemizde fiili olarak inşaatlara da başlamış durumdayız. Allah izin verirse hepsini de birer birer bitireceğiz ve öğrencilerimizin hizmetine sunacağız" dedi.

MODERN ŞARTLARDA HİZMET

Halen devam eden imam hatip okul projeleri hakkında bilgi veren Demir. "Bazı ilçelerde arsa tahsisini sağlarken, bazı ilçelerde ise inşaatlara başladık. İklim koşullarının elverdiği ölçüde inşaatlar devam ediyor. Sadece okul değil bunun yanısıra yurt projelerimiz de devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan sağlanan ödenek ile Alaçam Karşıyaka İlköğretim okulu bu yaz onarılarak önümüzdeki eğitim öğretim döneminde imam hatip ortaokulu olarak hizmet verecek. Ayrıca İlkadım'daki tarihi binada öğrencilerimize hizmet veren 30 Ağustos İmam Hatip ortaokuluda bu yaz rehabilite edilerek öğrencilere daha modern şartlarda hizmet verecek" diye konuştu.

MEB'TEN ASARCIK İHL'YE 500 BİN TL

Öte yandan yine Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'in girişimleri sonucu Asarcık İlçesi'nde inşaatı devam eden Halil Bilici İmam Hatip Lisesi için de 500 bin TL ödenek çıktığı bildirildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel MEB'den İmam Hatiplere Ödenek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement