Mayıs Mitingine Levent Kırca da Katıldı - Son Dakika
Güncel

Mayıs Mitingine Levent Kırca da Katıldı

Mayıs Mitingine Levent Kırca da Katıldı

Eskişehir'de Türk-İş tarafından organize edilen Sıhhiye Meydanı'ndaki 1 Mayıs Mitingi'ne ünlü tiyatro sanatçısı Levent Kırca da katıldı.

01.05.2013 19:15  Güncelleme: 11:59

İşçi Partisi grubuyla birlikte miting alanına yürüyen Levent Kırca, halkın ilgisiyle karşılaştı. Yürüyüş sırasında kendisine ikram edilen ayranı da içen Kırca, "Bizim milli içeceğimiz rakıdır. Rakının yanında sarımsaklı cacık iyi gider" dedi.

Levent Kırca yürüyüş boyunca çalınan davul zurna işliğinde zaman zaman oynadı, zaman zaman da kalabalıkla birlikte sloganlar atarak miting alanına geldi. Sıhhiye Meydanı'ndaki mitinge Levent Kırca'nın yanı sıra Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Ataç, Türk İş Bölge Temsilcisi Necat Kılıç ile yaklaşık bin kişi katıldı.

Miting alanında toplanan kalabalığa seslenen Kırca, Türkiye Cumhuriyeti yazılı tabelaların söküldüğünü belirtedek şunları kaydetti:

"Evet haklarımız zayi oluyor ama hakları zayi olan sadece sizinki değil. Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının hakları zayi oluyor. Bugün Türkiye Cumhuriyeti'ni parçalamaya çalışıyorlar. T.C.'leri tabelalardan sökmeye çalışıyorlar. Erdoğan'ın ismi Tayyip Öcalan oldu artık. Şimdi T.C.'yi kaldırmaya çalışarak tabelaları söküyorlar ama nah sökerler. Hep birlikte diyelim nah sökerler, söktürmeyiz.

Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır. Hapishaneler boşalacaktır; devrimci dostlarımız, emekçilerimiz, liderlerimiz dışarı çıkacaktır. Ben sadece bugün burada sizin bayramınızı kutlamıyorum, ben bir işçi kardeşiniz olarak, bir İşçi Partili olarak Silivri Cezaevi'nde yatan başkanımız Doğu Perincek'in de size selamını getirdim.

Bu nasıl bir Türkiye'dir ki T.C.'sinden utanır, bu nasıl bir ülkedir ki bayrağını sallayamazlar, bu nasıl bir ülkedir ki Atatürk'ten korkarlar? Daha çok korkacaklar; birer ikişer Atatürk'ün resimlerini duvarlardan indirip Atatürk'ün bayramlarını yasakladılar.

Biz düşmeyeceğiz, Tayyip Erdoğan düşecek. Ülkeyi ne hale getirdiler; Türk'üz, Türk milletiyiz diyemiyoruz lanet olsun. İlk fırsatta demokratik oylarımızla onları alanlarda düşüreceğiz ve Türkiye'yi geri alacağız. Aydınlık yarınlarda görüşmek üzere tekrar bayramınızı kutluyorum."

Konuşmaların ardından kalabalık bir süre slogan atarak dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mayıs Mitingine Levent Kırca da Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement