Marmaris'te Termal Turizm Hazırlığı - Son Dakika
Güncel

Marmaris'te Termal Turizm Hazırlığı

Marmaris\'te Termal Turizm Hazırlığı

Muğla'nın Marmaris İlçesi İçmeler Beldesi'nde 350- 400 metrede 60 derecelik termal su bulunduğunun belirlenmesi, Marmaris Ticaret Odası'nı harekete geçirdi.

19.02.2013 11:30

Muğla'nın Marmaris İlçesi İçmeler Beldesi'nde 350- 400 metrede 60 derecelik termal su bulunduğunun belirlenmesi, Marmaris Ticaret Odası'nı harekete geçirdi. Hazırlanan 600 bin liralık proje ile İçmeler Belediyesi'ne ait 700 metrekarelik alanda 'Mini Tedavi Merkezi' yapılacak. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün revizyon çalışmasının ardından üç dönümlük yer kiralanarak yeni tesis kurulacak. Ayrıca elde edilecek su, bölgedeki 4 oteli daha beslemek üzere planlanacak.

Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal, ilçede termal turizmi başlatmak için düğmeye bastıklarını söyledi. Baysal, İçmeler bölgesinde termal suyun bulunduğu alanda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Baysal, "İçmeler'deki Köy Hizmetleri Dinlenme Tesisleri'nin bulunduğu alandan Gölmar Otel'in bulunduğu yere kadar beş tane sondaj noktası belirledik. 600 bin liraya projemizi de hazırladık. İçmeler Belediye Başkanı Zeki Eren'den de onayı aldık. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Ekolojik ve Hidroklimantoloji Ana Bilim Dalı tarafından kaynak suyun tıbbi değerlendirme raporu hazırlandı" dedi.

Baysal, yer temini için uğraştıklarını kaydetti. Baysal, "Bu nedenle Doğu Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün revizyon çalışmasını bekliyoruz. Üniversitenin raporuna göre 350-400 metrelik sondajda 60 dereceye kadar suyun elde edileceği belirlendi. Suyun debisi tabii ki sondaj sonunda tam kesinlik kazanacak. Fakat buradan çıkacak su buraya yapılacak tesis ile ilintili olacak. Bunun yanı sıra bölgedeki birkaç otele daha su verilebilir" diye konuştu.

Başkan Mehmet Baysal, yapılacak yatırım miktarının hayli yüksek olması nedeniyle Ticaret Odası olarak buna bütçelerinin yetmeyeceğini ifade etti. Baysal, "Partner bulunması şart. İşin içine Mariç Belbir'in girmesi de gerekir. Yer tahsisiyle birlikte buraya ciddi anlamda çok güzel bir tesis yapılabilir" diye konuştu. Baysal, İçmeler Belediyesi'ne ait 700 metrekarelik araziye öncelikli olarak tanıtım amaçlı 'Mini Tedavi Merkezi' yapacaklarını hatırlattı. Baysal, "Osmaniye'de yaptığımız Marmaris Balevi gibi küçük bir tesis yapacağız. Noktasal bazda akan suyun tedavi merkezi olduğunu gösteren, içinde küçük havuzun bulunduğu bir kaplıca türünden tesis yapacağız. Analizler sonunda suyun çok ciddi hastalıklara iyi geldiği de tescil edildi. Çalışmalarımız sürüyor" dedi. - Muğla/ Marmaris

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Marmaris'te Termal Turizm Hazırlığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement