Marmaris'e Kongre Merkezi - Son Dakika
Güncel

Marmaris'e Kongre Merkezi

Marmaris\'e Kongre Merkezi

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Genel Başkanı Başaran Ulusoy, Marmaris İlçesi'ne bağlı Armutalan Beldesi'nde yapımını üstlendiği 'Armutalan Belediye-TÜRSAB Kongre Merkezi'nin temel atma törenine katıldı.

22.01.2012 14:30

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Genel Başkanı Başaran Ulusoy, Marmaris İlçesi'ne bağlı Armutalan Beldesi'nde yapımını üstlendiği 'Armutalan Belediye-TÜRSAB Kongre Merkezi'nin temel atma törenine katıldı. Ülke turizminin her geçen gün büyüdüğünü kaydeden Ulusoy, "Sizler doğanıza sahip çıkıp koruduğunuz sürece merak etmeyin turizm de iyi noktalara gelirsiniz" dedi.

TÜRSAB tarafından 3.5 milyon lira hibe edilerek Marmaris'in Armutalan Beldesi'nde yapımına başlanan "Armutalan Belediye-TÜRSAB Kongre ve Kültür Merkezi' temel atma töreni, Muğla Valisi Fatih Şahin, Marmaris Kaymakamı Serdar Polat ve turizmcilerin katılımıyla yapıldı. Törende konuşan Muğla Valisi Şahin, "Ege Bölgesi'nin incisi Muğla ve turistik ilçeleri bacasız sanayide büyük önem arzetmektedir. Turizm için sivil toplum kuruluşları, oda ve yerel yönetimlerle koordineli şekilde çalışmalıyız" dedi.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy da Avrupa'da başgösteren global krizin kendilerini etkilemeyeceğini belirterek, Türk turizminin her geçen yıl çok daha iyi yerlere geldiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Sizler doğanıza sahip çıkıp koruduğunuz sürece merak etmeyin turizm de iyi noktalara gelirsiniz. Konaklama tesisleri olarak çok iyi durumdayız. Yurtdışında yapılan fuarlarda bir çok Avrupalı turistin ülkemize gelme arzusu olduğunu biliyoruz. İngiltere başta olmak üzere bir çok Avrupa ülkesinde uluslararası acenteler geçen yıl iflas etti. Ülke olarak bizler gerekli tedbirlerimizi aldık."

TÜRSAB tarafından yaptırılan tesisin tüm Marmaris'e hizmet edeceğini kaydeden Armutalan Belde Belediye Başkanı CHP'li Muhammet Ünlü de "Kongre merkezi sayesinde bölge turizmi çeşitlenecek. 3.5 milyon liraya malolması beklenen merkezde, kütüphane, toplantı odaları, bürolar ve 750 kişilik konferans salonu bulunacak" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement