Marmara Depreminin 14. Yılı Gölcükte Anıldı - Son Dakika
Güncel

Marmara Depreminin 14. Yılı Gölcükte Anıldı

Marmara Depreminin 14. Yılı Gölcükte Anıldı

Gölcük'te gerçekleştirilen anma töreninde, enkaz altında 2 bacağını yitiren genç depreme dikkat çekmek için dalış yaptı.

17.08.2013 03:42  Güncelleme: 08:49

17 Ağustos 1999 Marmara depreminde hayatını kaybedenler, Gölcük'te saat 03.02'de anıldı.

Kavaklı sahilinde yaptırılan Deprem Anıtı önünde düzenlenen anma töreninde, Marmara depreminin meydana geldiği saat 03.02'de saygı duruşunda bulunuldu. Yaşamını yitirinlerin anısına çelenk bırakıdı, denize karanfiller atıldı, meşaleler yakıldı ve dualar edildi.

Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, Marmara bölgesinin önemli bir kısmını etkileyen büyük bir feaketin yaşandığını belirtti.

Yıllar içinde maddi yaraların sarıldığını dile getiren Yazıcı, "Fakat manevi olarak acılar hala taze ve yüreklerimizin derinlerinde bunları hissediyoruz" dedi.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş de Marmara depreminde yaşamlarını yitirenleri rahmetle andıklarını ifade ederek, depremi hiçbir zaman unutmadıklarını, unutturmayacaklarını kaydetti.

Binlerce kişinin deprem şehidi olduğunu dile getiren Ellibeş, "Onları unutmamız mümkün değil. Ama onların bize haykırdığı bir mesaj var. Deprem gerçeğini unutmayın, bu bilinçle, bu şuurla, bugününüzü ve yarınınızı şekillendirin. Bizlere düşen de rahmetlilerimizin canlarıyla ödediği bu husustan ders çıkartmamızdır" diye konuştu.

-2 bacağını yitiren genç dalış yaptı-

Bu arada, Değirmendere Sualtı Sporları Topluluğu üyesi bir grup, Gölcük sahilinde Marmara depreminde hayatını kaybedenlerin anısına dalış yaptı.

Dalış yapanların arasında yer alan ve depremde 2 bacağını kaybeden Ufuk Koçak, gazetecilere yaptığı açıklamada, sualtı dalışını her sene geneleksel olarak gerçekleştirdikerini belirterek, Marmara depremindeki hatıraları anmak için bu dalışı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Depremden önce birlikte dolaştıkları arkadaşlarının aralarında olmadığını dile getiren Koçak, onları bu şekilde anmanın farklı bir duygu olduğunu kaydetti.

Koçak, depremde kaybettikleri insanların acılarını yüreklerinde taşıdıklarını ancak hayatın her şeye rağmen devam ettiğini vurguladı.

-"10 saniyede binamız çöktü"-

Koçak, depreme Gölcük ilçesinde 5 katlı bir apartmanda yakalandığını anlatarak, "Güven Apartmanı depremin 10. saniyesinde 'güvensiz' olduğunu beli etti zaten. 10 saniyede binamız çöktü. Enkaz atında bekleyişim yaklaşık üç gün sürdü. Enkazın altında bacaklarımı bırakıp çıktım. İnsanlar bacaklarını, kollarını kaybedebilirler ama ormugalı durmak lazım. Bacaksızım ama omurgalıyım. Yaşamak güzel şey" diye konuştu.

Üç yıl önce "Engelsiz Deniz Projesi"ni başlattıklarını bildiren Koçak, engellileri suyla buluşturduklarını, suyun engelliler için özgürlük olduğunu söyledi.

Koçak, sualtında ayaklarının üzerinde durduğunu, dalışın kendisi için "anne karnındaki huzur" gibi olduğunu dile getirdi.

Suyun altına uzuvları tam olan bir insan gibi dalış gerçekleştirdiklerini kaydeden Koçak, bu anlamda engelli insanları sualtı sporuna yönlendirdiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Marmara Depreminin 14. Yılı Gölcükte Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement