Mardin'deki Kadın ve Çocukları Arkalarından Vurmuşlar - Son Dakika
Güncel

Mardin'deki Kadın ve Çocukları Arkalarından Vurmuşlar

Mardin\'deki Kadın ve Çocukları Arkalarından Vurmuşlar

Mardin'de cezaevi önünde kan davası yüzünden 3'ü çocuk 2'si kadın 5 kişinin öldürülmesiyle ilgili ayrıntılar ortaya çıkıyor.

23.09.2013 16:21  Güncelleme: 10:27

Mardin'de cezaevi önünde kan davası yüzünden 3'ü çocuk 2'si kadın 5 kişinin öldürülmesiyle ilgili tutuklanan 7 kişi arasında bulunan 19 yaşındaki D.E.'nin ifadesinde, 5 kişiyi arkadan önce 16 yaşındaki kuzeni A.E.'nin, sonra da kendisinin tabancayla vurduğunu, pişman olduğunu söylediği öğrenildi.

Geçen perşembe günü Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi önünde bekleyen Ayşe Sürer (38) çocuğu Süleyman Fırat Sürer (4) ile Emine İpek (27), çocukları Nizamettin İpek (7) ve Narin İpek'in (10) başlarından vurularak öldürmesiyle ilgili gözaltına alındıktan sonra, dün gece mahkemeye çıkarılan, aralarında saldırıyı gerçekleştiren 2 kişinin de bulunduğu 7 kişi tutuklandı.

Saldırıya katılıp tabanca ateşleyen 2 kişiden biri olduğu belirtilen 16 yaşındaki A.E., yaşı küçük olduğu gerekçesiyle diğer şüphelilerden ayrı olarak Çocuk Mahkemesi tarafından tutuklanırken, diğer 6 kişi çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Katliamı A.E. ile birlikte gerçekleştirdiği iddia edilen D.E.'nin, mahkemede verdiği ifadede, Haziran 2012'de ölen Ali İhsan ve Osman Erkan'ın, babası ile amcaoğulları olduğunu, onları Sürer ailesinden cezaevinde bulunan 3 kişinin vurduğunu söylediği öğrenildi. D.E., iddiaya göre ifadesinde şunları anlattı:

"Ben o zaman vurduklarını görmedim. Fakat traktörde ölen kişilerin kanlarını gördüm. Daha önce bu olayı planlamadım. Fakat kuzenim A., olay günü beni araba ile alarak Mardin'e getirdi. Arabadan bana amcalarını öldüren kişileri öldüreceğini, intikamını alacağını anlattı. Ben başta istemedim, fakat benim de akrabalarım olduğu için A.'nın söylediklerini kabul ettim. Araba A.'nın amcası M.M.E.'ye aittir. Arabayı A., kullanmıştı. Arabayı cezaevinin uzağına park ettik. Sonra cezaevine gelen ziyaretçileri beklemeye başladık. A., kişileri tanıdı. 'Bunlar' dedi. 'Önce ben ateş edeceğim' dedi ve arkalarından 5'ine birden silah ile sıktı. Ben de arkasından gittim 5'ine birden silah sıktım, sonra kaçtık. Arabaya binmedik yaya olarak kaçtık. Ortalık sakinleşince de arabaya binip olay yerinden kaçtık. Yaptığımdan dolayı pişmanım."

'BİLSEYDİM ASLA İZİN VERMEZDİM'

Saldırıda silah kullandığı iddia edilen 2 kişiden 16 yaşındaki A.E.'nin mahkemece tutuklanan babası A.E. de verdiği ifadede, 2012 yılının Haziran ayında kardeşleri Ali İhsan ve Osman'ın, Sürer ailesi tarafından öldürüldüğünü, kendisinin de demir çubuklarla dövüldüğünü söyledi. A.E., "Bu olaydan sonra aramızda husumet başladı. Oğlum A.E. olay günü karşı aileden tanımadığım kişileri öldürmüş. Ben niye bu şekilde davrandığını bilmiyorum. Oğlum A. ile amcalarının ölümü ile ilgili konuşmadık. Duygularını kendi içinde yaşadı. Bana hiç bir şey anlatmadı. Benim üzerime kayıtlı aracım yoktur. Kardeşim A.İ. adına kayıtlı bir araç vardır. Oğlum A. da bu aracı kullanmaktadır. Olay günü M.S. ve M.E., bu aracı alıp Bismil'e gitmişlerdi. Sanayiye gitmişlerdi. Ben olayın olduğu gün sondajın orada köyde bulunuyordum. Ben haberi aldığımda tarladaydım. Oğlum A.'nın neden böyle bir şey yaptığını bilmiyorum. Oğlumun böyle bir şey yapacağını bilseydim asla izin vermezdim" diye konuştu. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin'deki Kadın ve Çocukları Arkalarından Vurmuşlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement