Mardin'de Belediyeden, Dedaş'a Kaçak Bina Misillemesi (2) - Son Dakika
Güncel

Mardin'de Belediyeden, Dedaş'a Kaçak Bina Misillemesi (2)

Mardin\'de Belediyeden, Dedaş\'a Kaçak Bina Misillemesi (2)

Midyat'ta BELEDİYE DEDAŞ BİNASINI MÜHÜRLEDİ Mardin'in Midyat İlçesi'nde Ak Partili Belediye Ruhsat Bürosu ile Zabıta Amirliği ekipleri, DEDAŞ'ın Bahçelievler Mahallesi Kazım Karabekir Caddes üzerindeki hizmet binasına bugün öğle saatlerinde baskın yaptı.

23.01.2015 16:43

Midyat'ta BELEDİYE DEDAŞ BİNASINI MÜHÜRLEDİ

Mardin'in Midyat İlçesi'nde Ak Partili Belediye Ruhsat Bürosu ile Zabıta Amirliği ekipleri, DEDAŞ'ın Bahçelievler Mahallesi Kazım Karabekir Caddes üzerindeki hizmet binasına bugün öğle saatlerinde baskın yaptı. Polisin de önlem aldığı baskında Midyat Belediyesi yetkilileri, ruhsatı bulunmadığı gerekçesiyle DEDAŞ'ın hizmet binasını mühürledi. Mühürlemeden önce elektrik paralarını ödemek içen gelen vatandaşların işlemlerini bitirmesi beklendi.

Zabıta ekipleri DEDAŞ'ın ana giriş kapsını mühürledikten sonra ise kapıya binanın neden mühürlendiğini açıklayan bir yazı astı. Yazıda şu ifadelere yer verildi:

"Midyat Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri tarafından yapılan kontrollerde, işyerinin (DEDAŞ) işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı almadan faaliyet gösterdiği tespit edilmiştir. Bilindiği üzere 5393 sayılı belediye kanunu ve 2005/9207 sayılı işyeri açma ve çalıştırma yönetmeliğinin 6'ncı maddesine istinaden, yetkili idarelerden usulüne uygun olarak işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı alınmadan işyeri açılmaz ve çalıştırılamaz hükmü yer almaktadır. Bu kapsamda Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. ilçe işletme Baş Mühendisliği'ne ruhsat alması için değişik tarihlerde süre verildiği, işyerinde yapılan kontrollerde adı geçen işyerinin, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı almadan faaliyete devam ettiği görülmüştür. Bu doğrultuda Midyat Belediye Başkanlığı'nın 23.01.2015 tarih ve 193 sayılı oluru ile işyeri mahalline gidilerek kapatılmaya yönelik önlem alındıktan sonra işyerinin açık olan giriş kapısını mühürlemek suretiyle ruhsat alıncaya kadar kapatılmış olup iş bu mühürleme tutanağı tarafımızdan düzenlenerek imza altına alınmıştır."

DEDAŞ, Midyat'ta önceki gün belediyenin elektrik borcu bulunduğu gerekçesiyle ilçeye su sağlayan su pompa merkezinin elektriklerini kesmişti. - Ekipleri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin'de Belediyeden, Dedaş'a Kaçak Bina Misillemesi (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement