Mardin'de 3 Şehit! - Son Dakika
Güncel

Mardin'de 3 Şehit!

Mardin\'de 3 Şehit!

PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda 2 astsubay ile 1 uzman çavuş şehit oldu.

25.07.2011 07:36  Güncelleme: 08:03

Mardin' in Ömerli ilçesine bağlı İkipınar Köyü'nde görev yaptıkları jandarma karakoluna dönen askerlere PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda 2 astsubay ile 1 uzman çavuş şehit olmuştu.

Hain saldırı, cumartesi günü 23. 40 sıralarında meydana geldi. Ömerli İlçesi'ne bağlı İkipınar Köyü Jandarma Karakolu'nda görevli Astsubay Başçavuş Erhan Gül, Astsubay Başçavuş Sadık Güllü ile Uzman Çavuş Ali Öztürk, köyde bulunan gittikleri bir korucunun evinde yemek yedikten sonra köydeki tepede bulunan karakola dönerken, PKK'lı teröristlerin kurduğu pusuya düştüler.

Saldırıda çapraz ateşe tutulan Astsubay Başçavuş Erhan Gül ve Sadık Güllü ile Uzman Çavuş Ali Öztürk şehit oldu.

İlişik keseceklerdi

Tokat'a tayini çıkan Erhan Gül ve Balıkesir'e tayini çıkan Ali Öztürk'ün Mardin'deki görev sürelerini tamamladıkları ve bugün ilişik keserek memleketleri Gaziantep'e birlikte izne gidecekleri öğrenildi. Astsubay Kıdemli Başçavuş Sadık Güllü ise Mardin'deki görevinin sonunda 15 gün sonra emekliye ayrılacaktı. Güllü'nün, Çanakkale'de görev yaptığı ve Mardin çevresini iyi bildiği için bir hafta önce görevli gönderildiği, öğretmen olan eşi Huriye ile oğulları 18 yaşındaki Serhat Çağrı ve 14 yaşındaki Emre'nin de Çanakkale'de kaldıkları belirtildi.

'Oğlum gitme dedim'

Kara haber, Sadık Güllü'nün babası Ali Güllü'yü yıktı. Oğlu ile bir yıldır görüşemediğini anlatan Güllü, oğlunun izne ayrılarak, yanına geleceği sırada 1 hafta önce Mardin'e görevli gittiğini söyledi. Oğluyla iki gün önce konuştuğunu belirterek, "Oğlum gitme dedim. O da bana, 'Baba, korkma burası güvenli, bir şey olmaz' dedi. Görevi olduğu için gitti, Ben çocuklarımı tırnaklarımla kazıyarak okuttum. PKK'ya lanet olsun" dedi. Oğlunun acısına dayanamayan anne Zeynep Güllü, "Hiç ağlamadım yavrum. Sana nasıl kıydılar. Yavrularını nasıl güdeceğim? " diyerek gözyaşı döktü. Evli ve iki erkek çocuk sahibi olan şehidin iki kardeşinin de asker olduğu, emekliliğine az bir süre kaldığı için emeklilik hazırlıkları yaptığı öğrenildi.

Mardin'de son günüydü

İlk görev yeri olan Mardin'in Ömerli ilçesinde 4 yıldır görev yaptığı bildirilen şehit Uzman Çavuş Ali Öztürk'ün tayininin Balıkesir'e çıktığı öğrenildi. Acı haberi alan babası Muzaffer Öztürk, "Ne diyeyim vatan sağolsun" diyebildi. 3'ü kız 2'si erkek 5 kardeş oldukları ve ailenin ikinci çocuğu olduğu belirtilen Ali Öztürk'ün annesi Belkıs Öztürk ile kardeşleri, aldıkları acı haber üzerine sinir krizleri geçirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin'de 3 Şehit! - Son Dakika


Advertisement