Manisa Şarkısı Gönülleri Fethetti - Son Dakika
Güncel

Manisa Şarkısı Gönülleri Fethetti

Manisa Şarkısı Gönülleri Fethetti

Ünlü caz sanatçısı Senem Diyici, Mistik Caz konserinde seslendirdiği Magnesia Manisa şarkısı ile gönülleri fethetti.

19.01.2013 16:36

Diyici ve ekibinin Şehzadeler Mehteri eşliğinde seslendirdiği şarkının Manisa'yı bir kez daha fethettiğini belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Manisalılar hemşerilik ruhuyla seslendirdiğiniz bu özel şarkıyı sahiplenerek, yaşatacaklardır" dedi.

Bugüne kadar 20 ülkede bin 500'ün üzerinde Anadolu Türküsü'nü caz ile harmanlayarak seslendiren ünlü Caz sanatçısı Senem Diyici, verdiği Mistik Caz konseri ile Manisalılar'a unutulmaz bir gece yaşattı. Kültür Merkezi Lale Salonu'nda gerçekleştirilen konsere Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Belediye Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Cem Çöllü, Hasan Eryılmaz ve Tamer Çipiloğlu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kemal Çamlıoğlu ile çok sayıda müzik sever katıldı. Yaklaşık bir buçuk saat süren konserde Diyici'ye gitarda eşi Alien Blesing, neyde ise Bilgin Canaz eşlik etti. Konserinde Türkiye'de çok bilinmeyen çeşitli enstrümanlar kullanan Senem Diyici, sempatik tavırlarıyla da Manisalılar'ın büyük beğenisini topladı. Mistik Caz ile Anadolu Türküleri'nin harmanlandığı eski ve yeni parçalarını seslendiren Diyici, konser sonunda Şehzadeler Mehteri'ni sahneye davet ederek, 'Magnesia Manisa' şarkısı ile sürpriz yaptı.

Mehter Eşliğinde Manisa Şarkısı

Büyük bir coşku içerisinde seslendirilen Manisa Şarkısı, Manisalılar'ın büyük beğenisini topladı. Konser sonunda ayakta alkışlanan Senem Diyici, 'Artık sizin de bir şarkınız var. Nacizane bu şarkıyı sahiplenir ve yaşatırsanız bizleri mutlu edersiniz. Şehzadeler Mehteri'nin bizlere eşlik etmesinden dolayı da tüm ekibe teşekkür ediyorum. Manisa'da olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bizleri ağırladığınız için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Sahneye çıkarak Senem Diyici, Alien Blesing ve Bilgin Canaz'ı tebrik eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün de ayrıca Şehzadeler Mehteri'ni de tebrik etti. Başkan Ergün, "Hem konseriniz hem de bu güzel Manisa Şarkısı sürprizinizle bizlere unutulmaz bir gece yaşattınız. Bence Manisa bu akşam bir kez daha fethedildi. Hemşerilik ruhu içerisinde, enstrümanlarınızla bizlere huzur verdiniz.

Manisa'nın kültürel ruhunu Şehzadeler Mehteriyle ortaya çıkardığınız için de tüm Manisa halkı adına sizlere teşekkür ediyorum. Çok sağolun, var olun." dedi. MHP Milletvekili Erkan Akçay da konseri tüm kalbiyle dinlediklerini belirterek, Diyici'yi tekrar Manisa'da ağırlamak istediklerini söyledi. Konserin sonunda Başkan Ergün ve Milletvekili Akçay, Diyici, Blesing ve Canaz'a Manisa'ya özgü çeşitli hediyeler takdim etti. Kültür Müdürü Pedagog Kemal Çamlıoğlu da ressam Hayrullah Köroğlu'nun Mevlana temalı kağıt rölyef tablosunu Diyici'ye hediye etti. Diyici, bundan sonraki konserinin 9 Şubat'ta İzmir Karşıyaka'da olacağını belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Manisa Şarkısı Gönülleri Fethetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement