Manisa Özel Çocuktan Polisiye Tarzda Kitap - Son Dakika
Güncel

Manisa Özel Çocuktan Polisiye Tarzda Kitap

Manisa Özel Çocuktan Polisiye Tarzda Kitap

Manisa'da, gelişim geriliğine sebep olan joubert sendromlu Serhat Yıldıra, 10 yaşında konuşmayı öğrenmesine rağmen 14 yaşında ilk kitabını yazdı.

04.06.2015 16:38

Manisa'da, gelişim geriliğine sebep olan joubert sendromlu Serhat Yıldıra, 10 yaşında konuşmayı öğrenmesine rağmen 14 yaşında ilk kitabını yazdı. Aktiffelsefe Derneği'nin desteğiyle polisiye tarzdaki 'Bir okul macerası' adlı kitap için Yıldıra'nın okulunda imza günü düzenlendi.

Şehzadeler İlçesi'ndeki Şehitler Ortaokulu altıncı sınıf öğrencisi Serhat Yıldıra, Aktiffelsefe Derneği Manisa İl Temsilciliği'nin de desteğiyle ilk kitabını yayınladı. Joubert sendromu yüzünden 10 yaşında konuşmayı öğrenebilen Yıldıra'nın polisiye tarzda yazdığı 'Bir okul macerası' adlı kitabı için okulunda imza günü düzenlendi. Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Şen, Okul Müdürü Mustafa Ergüven, öğretmenleri, öğrenci arkadaşları ve annesi Ayşe Yıldıra, genç yazarı imza gününde yalnız bırakmadı. Mutlu gününde kendisini yalnız bırakmayanlara teşekkür eden Yıldıra, hayalini gerçekleştirdiğinden dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Aktiffelsefe Manisa İl Temsilcisi Emel Tokuyan, "Serhat, en büyük hayalinin yazarlık olduğunu söyledi. Sonra biz de devreye girdik. Velimiz ile görüşmeler yaptık. Başta ailesi, okul müdürü ve ilçe milli eğitim müdürlüğüne işbirliği içinde oldukları ve fırsat verdikleri için teşekkür ederim. Projemiz ile her bir çocuğumuzun kendini ifade etmesini ve kendi yolunu açmasını sağlıyoruz. Çok mutluyuz" dedi.

DİĞER ÖZEL ÖĞRENCİLERE ÖRNEK OLACAK

Şehitler Ortaokulu Müdürü Mustafa Ergüven, "Mutlu bir günümüzdeyiz. Özel eğitim gören öğrencilerimizden Serhat Yıldıra, bir ilki başlattı. Bu başlangıç diğer özel eğitim öğrencilerimize de örnek olacak. Okulumuzda 2 bin 500 öğrenci eğitim görüyor. Bunlardan yaklaşık 25'i özel eğitim sınıflarında eğitim gören öğrenciler. 2 bin 500 öğrencimiz, özel eğitim öğrencilerimizin de kendilerinden farklı olmadığını, istediklerinde bir şeyler başarabileceğini görmüş oldular. Serhat hem özel eğitim öğrencilerinin hem de diğer öğrencileri için örnek teşkil etti. Büyük bir başarı" diye konuştu.

Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Şen de, "Serhat bizim zihnimizdeki engelleri kaldırdığımızda neler başarabileceğimizi gösteren önemli bir başarıya imza attı. İnsan yeter ki zihnindeki engelleri kaldırsın. Başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Kardeşimiz yazmakla hayata bağlanarak aynı zamanda farkındalık oluşturmuştur" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa Özel Çocuktan Polisiye Tarzda Kitap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement