Manisa - Devlet Bakanı Aydın: ´Yeni Bir Anayasa 2011 Seçimlerinde İlk Madde´ Devlet Bakanı Aydın: ´Yeni Bir Anayasa 2011 Seçimlerinde İlk Madde´ - Son Dakika
Güncel

Manisa - Devlet Bakanı Aydın: ´Yeni Bir Anayasa 2011 Seçimlerinde İlk Madde´ Devlet Bakanı Aydın: ´Yeni Bir Anayasa 2011 Seçimlerinde İlk Madde´

Manisa - Devlet Bakanı Aydın: ´Yeni Bir Anayasa 2011 Seçimlerinde İlk Madde´
Devlet Bakanı Aydın: ´Yeni Bir Anayasa 2011 Seçimlerinde İlk Madde´

Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın, AKP Manisa Teşkilatı'na Gerçekleştirdiği Ziyarette, Türkiye'nin Yeni Bir Anayasa'ya İhtiyacı Olduğunu Dile Getirerek, 2011 Genel Seçimlerinde Parti Programlarının İlk Maddesinin, Yeni Bir Anayasa Hazırlığı Olacağını Belirtti. 2011 Genel Seçimlerinin, Millete Yeni Bir Anayasa Hazırlığı Vaat Etme ve O Anayasanın Olurunu Alma Seçimi Olacağını Söyleyen Bakan Aydın, 'biz Bunu Açıkça Yapacağız' Dedi.

22.08.2010 05:29

Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın, AKP Manisa Teşkilatı'na gerçekleştirdiği ziyarette, Türkiye'nin yeni bir Anayasa'ya ihtiyacı olduğunu dile getirerek, 2011 genel seçimlerinde parti programlarının ilk maddesinin, yeni bir anayasa hazırlığı olacağını belirtti. 2011 genel seçimlerinin, millete yeni bir anayasa hazırlığı vaat etme ve o anayasanın olurunu alma seçimi olacağını söyleyen Bakan Aydın, ''Biz bunu açıkça yapacağız' dedi.

Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın, AKP Manisa Teşkilatı'na bugün akşam saatlerinde gerçekleştirdiği ziyarette, Anayasa Değişikliği hakkında partili üyelere açıklamalarda bulundu. Devlet Bakanı Mehmet Aydın, ''Bu Anayasa değişikliğinin en önemli vurguladığı nokta, kurumların demokratikleşmesidir' dedi. Bakan Mehmet Aydın, ''Türkiye'de yıllardır üzerinde durulan en önemli sorun, demokrasinin sağlamlaştıralamamasıdır. Türkiye'de 1950'de başlayan demokrasi mücadelesi, bugün gerçekten çok önemli bir noktaya geldi. Eksiklerimiz çok, almamız gereken epeyce yolumuz var. Siyasi kararı millet verir, kim milletle birlikte ülkeyi yönetecek bu sorunun cevabı sandıkta beli oluyor. Dolayısıyla sandıkla gelen ve sandıkla giden hükümetler demokrasinin var olduğu ülkelerde olur. Ama bu sandıkla gelip gitmekte tabi ki düzgün olacak. Şeffaflık olacak, açıklık olacak. Ayrıca demokrasinin ülke geneline yayılması lazım. Yani, İstanbul'da, İzmit'te, Ankara'da ne kadar demokrasi varsa, Edirne'de ve Hakkari'de aynı demokrasinin var olması lazım. Bu sorunun çözümü için bugün önemli bir noktaya varıldı' dedi. AK Parti olarak en büyük yatırımı demokrasiye yaptıklarını ifade eden Bakan Aydın, bugüne kadar pek çok alanda değişiklikler gerçekleştirildiğini ancak hiçbir zaman bugünkü kadar tartışmaların yaşanmadığını söyledi.

''KURUMLARDA DEMOKRASNİN GEREKLERİNİ YAPMALI'

Aydın, toplumda demokrasinin yaygın bir şekilde var olmasının da yetmediğini belirterek, ''Kurumların da demokrasinin gereklerini yapmaları, içlerine sindirmeleri lazım. Bu Anayasa değişikliğinin en önemli vurguladığı nokta kurumların demokratikleşmesidir. Evvela yargı kurumlarına daha demokratik bir düzen gelmesidir. Eğer yargı da hesap verebilecek durumdaysa, yargının daha üst yargıya önü açıksa, vatandaş yargılandıktan sonra hala temel hak ve özgürlüklerinden dolayı sıkıntıdaysa, onun gidebileceği yerler olmalı. Şu anda o yerlerin pek çoğu Türkiye'de kapalıdır. Onun için vatandaşlarımız durmadan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuruyor. Dolayısıyla Türkiye herzaman en çok konuşulan konu oluyor. Mesela YAŞ kararları yargıya kapalıydı, bugün artık bu Anayasa değişikliği gerçekleşirse o durum ortadan kalkacak. Yani vatandaş mağdur olduğunu düşünüyorsa yargıya gidebilecek' diye konuştu.

''YENİ ANAYASA 2011 SEÇİMLERİNİN İLK MADDESİ'

Anayasa değişikliği için vatandaşların ''Yetmez ama evet' dediklerini kaydeden Aydın, ''Türkiye'nin ihtiyacı yeni bir Anayasa'dır. Yeni bir Anayasa, 2011 seçimlerinin baş maddesidir. 2011 seçimleri millete yeni bir anayasa vaat etme ve milletten onun olurunu alma genel seçimidir. Biz bunu açıkça yapacağız. Bize güvenin ve güvencenizi devam ettirin. Yapılan değişikliklerde bugünkü anayasanın ahengi bozulmuştur. İlk yapacağımız değişiklikle bu ahengi düzelteceğiz. Avrupa Birliği bağlamında paketler halinde gelen yasaların hepsi aynen kalacaktır. Onlar zaten demokratikleşmenin gereğidir. Ama onun dışında da daha yapılması gereken pek çok iş var. Bütünüyle yeni Anayasa ele alınacak, bunlarla birlikte yapılması gereken değişiklerle de bir bütün halinde önümüzdeki seçimlerden sonra ele alınacak. Bu Bir bir ittifakla, bir uzlaşmayla yapımı bitirilecektir. Biz, açık açık bunu millete söyleyeceğiz. Bu yetkiyi açık açık milletten talep edeceğiz ki bir daha 'siz yapamazsınız, bu Meclis yapamaz, zaten 1 sene kaldı' gibi bir takım argümanlar bir daha ortaya çıkmasın' dedi.

''TERÖR ÖRGÜTÜYLE HERHANGİ BİR TEMAS OLMAMIŞTIR'

Aydın, gazetecilerin terör örgütü ile anlaşma yapıldığı iddialarına ilişkin sorusu üzerine, ''Eğer böyle bir şey varsa, birden bire mi ortaya çıktı. Biz ciddi bir mücadele veriyoruz, ama birileri burada 'hayır' fazla çıksın diyor. Bir başkası başka sebepten dolayı söylüyor, dolayısıyla yarın birisi daha çıkar 'Biz anlaştık' da diyebilir. Ama nihayetinde burada son sözü hükümet söyleyecektir. Onun da başında Başbakan vardır. Sayın Başbakan 'Bu yalandır, bu iftiradır' dedi. Hükümetin bugüne kadar terör örgütü ile uzaktan yakından herhangi bir teması olmamıştır. Herhangi bir temas niyeti olmamıştır, terör örgütüyle bundan sonra da herhangi bir teması söz konusu olmayacaktır' dedi.

VATANDAŞLARLA VE ESNAFLA BİR ARAYA GELDİ

Bakan Aydın daha sonra Manisa'da vatandaşlarla ve esnafla bir araya geldi. Dükkanlarda vatandaşlarla esnafın Anayasa değişiklik paketi ile ilgili düşüncelerini alan Aydın'ın gezisi sırasında Tahir Yıldırım isimli vatandaş ''Sayın Bakanım esnafın hali ne olacak? Asgari Ücret ne olacak?' diye sordu. Aydın'dan ''İnşallah çok daha iyi olacak' cevabını alan Yıldırım ''O zaman 'Evet' sonuna kadar 'Evet' dedi.

Bakan Aydın'a Mustafa Kemalpaşa Caddesi'nde seslenen Mecit İlgar isimli bir vatandaş da ''Sayın Bakanım yüzde 70 Evet çıkar mı?' diye sordu. Bunun üzerine Aydın da ''Benim de gönlümden geçen o' karşılığını verdi.

TİCARET ODASININ İFTARINA KATILDI

Devlet Bakanı Prof.Dr. Mehmet Aydın, Manisalı esnafla buluştuktan sonra Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nın Saruhan Otel'de gerçekleştirdiği iftar yemeğine katıldı. Yemeğe Manisa Valisi Celalettin Güvenç, AKP Milletvekilleri Mehmet Çerçi, İsmail Bilen, MHP Milletvekilleri Mustafa Enöz ve Erkan Akçay'ın yanı sıra Manisa protokol üyeleri ile sanayicileri katıldı. Bakan Prof.Dr. Aydın, yaptığı konuşmasında öncelikli olarak sel felaketi yaşayan Pakistan'a yardım yapılması konusunda çağrıda bulundu. Pakistan'ın Türkiye için önemli bir ülke olduğunu belirten Bakan Aydın, "Kurtuluş Savaşı'nda bizimle yanyana olan bir ülke şu anda bir felaketin içerisinde. Bu konuda Türkiye'deki vatandaşlarımızın duyarlı olacağına ve yardımcı olacağına inanıyorum' dedi.

Bakan Aydın konuşmasının ardından yemeğe katılan Yetiştirme Yurdun'da kalan 50'ye yakın çocuğa Osmanlı'nın geleneksel macunundan ikram etti. Bakan Aydın iftar yemeğindeki semazen gösterisinin ardından İzmir'e hareket etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa - Devlet Bakanı Aydın: ´Yeni Bir Anayasa 2011 Seçimlerinde İlk Madde´ Devlet Bakanı Aydın: ´Yeni Bir Anayasa 2011 Seçimlerinde İlk Madde´ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement