Manisa'da Müze Sorunu Çözüldü - Son Dakika
Güncel

Manisa'da Müze Sorunu Çözüldü

Manisa\'da Müze Sorunu Çözüldü

MANİSA'da 2012 yılından itibaren yapımı ertelenen yeni Etnografya ve Arkeoloji Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yatırım programına alındı.

13.11.2016 10:49

MANİSA'da 2012 yılından itibaren yapımı ertelenen yeni Etnografya ve Arkeoloji Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yatırım programına alındı. Yeni müzenin temeli 2017'nin Haziran ayında atılacak.

Merkez Şehzadeler İlçesi'nde 1937 yılından beri hizmet veren ve fiziki şartların yetersizliğinden dolayı bünyesindeki 35 bin tarihi eserin sergilenemediği Manisa Etnografya ve Arkeoloji Müzesi'nin yeni yerine taşınması konusundaki ilk çalışmalar 2012 yılında başladı. Manisa Valiliği'nde imzalanan protokol ile işadamı İsmail Akçura tarafından yeni müzenin yapımı konusunda sponsorluk protokolü imzalandı. Eski İl Özel İdaresi'nin ve şimdiki Yunusemre Belediyesi'nin arkasındaki 10 bin metrekarelik yer, yeni müze alanı olarak belirlendi. İşadamı İsmail Akçura'nın 2016 yılının başında, okul yaptıracağını belirterek sponsorluktan çekildiğini açıklaması üzerine askıya alınan müze projesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün girişimleri sonrasında yeniden hız kazandı. Bu ayın sonunda yeni müzenin elektrik ve mekanik ihalesinin yapılmasının ardından, yaklaşık 25 milyon TL'ye mal olması beklenen yeni yapının ihalesi 2017 yılı Mayıs ayı içerisinde yapılacak. Temelinin ise Haziran ayı içerisinde atılması bekleniyor.

Yaklaşık 80 yıllık geçmişe sahip olan mevcut Etnografya ve Arkeoloji Müzesi'nin günümüz şartlarına yetersiz kaldığını dile getiren İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, şöyle dedi:

"Mevcut müzemizin içinde 35 bine yakın arkeolojik ve etnografik tarihi eserimiz bulunuyor. Ancak bunların çok az bir kısmını sergileyebiliyoruz. Çünkü fiziki şartlar yetersiz. Arkeoloji bölümü kapalı durumda. Etnografya kısmının ise sadece bir bölümü açık. Bakanlığımız Manisa'ya yeni bir müze kazandırılması için gerçekten büyük bir çaba gösteriyor. Amacımız şehrimiz için önemli olan yeni müzeyi bir an önce kentimize kazandırmak. Artık yaşanan sorunların aşıldığını biliyoruz. Şimdi temelini atmak için gün sayıyoruz" diye konuştu. İl Kültür ve Turizm Müdürü Sudak, yeni müzenin iki katlı olacağını ve 35 bin tarihi eserin ise artık halkın gösterimine sunulacağını dile getirerek, "Mevcut olan müzemizi yeni müze açıldıktan sonra Türk İslam eserlerinin sergilendiği bir müze haline getireceğiz."

- Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa'da Müze Sorunu Çözüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement