Manisa AK Parti'den Muhalefete Demokrasi Nöbeti İçin Destek Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Manisa AK Parti'den Muhalefete Demokrasi Nöbeti İçin Destek Ziyareti

Manisa AK Parti\'den Muhalefete Demokrasi Nöbeti İçin Destek Ziyareti

Ak Parti'den muhalefete Demokrasi Nöbeti için destek ziyaretiAK PARTİ Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki bir grup askerin 15 Temmuz'da kalkıştıkları darbe girişiminden bu yana her akşam Manolya Meydanı'nda gerçekleştirdikleri Demokrasi Nöbetlerine destek için muhalefetin kapısını çaldı.

20.07.2016 21:31

Ak Parti'den muhalefete Demokrasi Nöbeti için destek ziyareti

AK PARTİ Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki bir grup askerin 15 Temmuz'da kalkıştıkları darbe girişiminden bu yana her akşam Manolya Meydanı'nda gerçekleştirdikleri Demokrasi Nöbetlerine destek için muhalefetin kapısını çaldı. MHP nöbetlerin şova dönüştürüldüğü gerekçesiyle katılmayacağını gerekçe olarak sunarken, CHP ise tekbirlerin ve toplumu ayrıştırıcı sloganların atıldığı alanda bulunmayacaklarını bildirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisinde bir grup askerin 15 Temmuz'da kalkıştıkları darbe girişiminden bu yana her akşam Manolya Meydanı'nda gerçekleştirdikleri Demokrasi Nöbetlerine destek için muhalefetin kapısını çalan AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, her iki ziyaretten de eli boş döndü. AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan yönetimiyle birlikte ilk olarak Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Gürcan ve yönetimini MHP İl Başkanvekili Hüsnü Bayraktar kapıda karşıladı. Sıcak ve samimi ortamda gerçekleşen görüşmede kısa bir konuşma yapan AK Partili Gürcan, 15 Temmuz'da memleketimizin üzerinde kara bulutlar esti. Bir darbe girişimi oldu. Halkın iradesine asker kıyafeti giymiş teröristler tarafından bir darbe girişimi ve milli iradeye bir gasp girişimi oldu. Halkın demokrasisine sahip çıkmasıyla birlikte bu darbe püskürtüldü. Önlendi. Bu çerçevede darbenin ilk gününden itibaren siyasi partilerimiz, meclisimiz darbeye karşı bütün grupları ile birlikte dimdik durdu. Bu çerçevede Milliyetçi Hareket Partisi aynı zamanda diğer partilerde darbeye karşı duruşunu net bir şekilde gösterdi. Biz tabi bu hassasiyeti gösterdikleri için kendilerine çok teşekkür ediyorum. 15 Temmuz olaylarından sonra Manolya Meydanı'nda Demokrasi platformu adı altında kurduğumuz ve orada duygu ve düşüncelerin belirttiği platform var. Sizleri buraya davet ediyorum dedi.

ŞENLİKLERİN YAPILDIĞI ALANLARDA BULUNMAK İSTEMİYORUZ

MHP İl Başkanvekili Hüsnü Bayraktar ise, MHP olarak geçmişte olduğu gibi bugünde demokrasinin en büyük temsilcisi olacaklarını belirterek, 15 Temmuz'da bir darbe girişimi ile demokrasimizin temel taşları yerinden sarsılmak istenmiş. İnsanlarımızı askerimizi, polisimizi birbirine düşüren bir hareketin maalesef şahitleri olduk. MHP olarak bugün geçmişte olduğu gibi bugünde demokrasimizin en büyük temsilcisi olacağımızı hiç şüphe yok ki Türk Milleti bunu biliyordur diye düşünüyorum. Her akşam yapılan demokrasi nöbetleri bir şova dönüştü. Daha kanı kurumamış, bedeni soğumamış şehitlerimiz varken çalgılı, oyun havalı, sözlü, türkülü şenliklerin genel başkanımızın da ifade ettiği gibi gönlümüz kalbimiz tabi ki de demokrasiden yana ama böyle bir ortamda bulunmak istemediğimizi net bir şekilde ifade etmiş olayım dedi.

CHP TOPLUMU AYRIŞTIRICI BİR KARGAŞANIN İÇİNDE OLMAYACAKTIR

AK Partili Gürcan ve yönetiminin sonraki durağı CHP İl Başkanlığı oldu. CHP İl Başkanı Halil Tokul ve yönetimi tarafından ağırlanan Gürcan, CHP'ye de darbeye karşı sergilediği tutumdan dolayı teşekkür ederek, demokrasi nöbetine destek olmalarını istedi. CHP İl Başkanı Halil Tokul ise, Parti olarak bugüne kadar yapılan tüm darbelere karşı dik duruşumuzu gerekli şekilde gösterdik. Tabi ki askeri ve sivil darbelerin parlamenter sisteme karşı olan her türlü kalkışmanın karşısındayız. Bundan sonra da bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Alanlarda toplanmak demokratik bir haktır. Ancak tekbir sesleriyle zikir yaparak toplanılan alanlarda CHP toplumu ayrıştırıcı bir kargaşanın içinde olmayacaktır. Bunu net bir şekilde söyleyeyim. İlçe başkanlarımızın yaptığı değerlendirme de bu şekilde. Manisa'da yapılan eylemlerin tamamen AKP'nin mitingine dönüştüğü de görmekteyiz. Toplumu ayrıştırıcı her türlü harekete karşı olduğumuzu toplumunda bunu bilmesinde yarar var. Keşke 15 Temmuz'da gerçekleşen darbe kalkışmasından bir gün sonra 16 Temmuz günü Manisa'da bulunan 4 siyasi parti meclis gibi bir araya gelseydik, bunu bir basın açıklaması ile kınayabilseydik ve birlikte alana çıkabilseydik çok daha sağlıklı olurdu diye düşünüyorum dedi.

ERLER VE ERBAŞLAR YARGILAMADAN MUAF TUTULSUN

Tokul son olarak şunları söyledi Tepkilerimizi gösterirken toplumun değer verdiği kamu kurumlarının da yıpratılmaması çok önemli. Şuanda suçsuz olan özellikle er ve erbaşlarla ilgili bir kampanya yürütülüyor. O insanların yarın yapılacak ağır ceza almalardan soruşturmalardan ayrı tutulması gerekilir. Burada AKP İl Başkanı'na teklif ediyorum. Gelin bu kampanyayı birlikte yürütelim o suçsuz askerleri yargılanmadan, soruşturmadan muaf tutulmasını sağlayalım. Gerçekten tatbikata götürülüyoruz diye götürülen askerler var. Silahını teslim eden askerlere yapılan hunharca saldırıları da televizyonlardan naklen gördük. Bizim yaklaşımımız, demokrasiyi elbette savunacağız. Demokrasiyi parlamenter sistem içerisinde mutlaka olmazsa olmazlarımızdan bir tanesidir. Cumhuriyetimizin değerlerine mutlaka sahip çıkacağız. Bu konuda mutlaka her türlü iş birliğine hazırız. Son olarak AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan yönetimiyle birlikte Manisa Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Palabıyık tarafından karşılanan Gürcan, darbeye karşı tutumlarından dolayı Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa AK Parti'den Muhalefete Demokrasi Nöbeti İçin Destek Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement