Mandela: Özgürlüğe Giden Uzun Yol" Filmi Kürtçe Altyazıyla Gösterime Giriyor - Son Dakika
Güncel

Mandela: Özgürlüğe Giden Uzun Yol" Filmi Kürtçe Altyazıyla Gösterime Giriyor

Mandela: Özgürlüğe Giden Uzun Yol" Filmi Kürtçe Altyazıyla Gösterime Giriyor

Hayatını ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı mücadeleye adayan Güney Afrika'nın efsanevi lideri Nelson Mandela'nın hayatı, beyazperdeye aktarıldı.

25.12.2013 17:39

Hayatını ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı mücadeleye adayan Güney Afrika'nın efsanevi lideri Nelson Mandela'nın hayatı, beyazperdeye aktarıldı.

Nelson Mandela'nın siyaseti bıraktıktan sonra kaleme aldığı otobiyografisinden beyaz perdeye aktarılan "Mandela: Özgürlüğe Giden Uzun Yol" filmi tüm hayat hikayesini anlatan ilk film olma özelliğini taşıyor. Film, Nelson Mandela'nın küçük yaşta çobanlık yaptığı Transkei köyündeki çocukluk yıllarından, Güney Afrika'nın demokrasiyle seçilmiş ilk başkanı olduğu döneme kadar olan etkileyici hayat hikayesini anlatıyor. Şubat ayında tüm Türkiye'de 120 kopya ile vizyona girecek film ülke genelinde bazı sinemalarda Kürtçe altyazı seçenekleriyle izleyiciyle buluşacak. 30 kopyasının Kürtçe altyazı ile vizyona sokulacak filmin hem Türkçe hem de Kürtçe sokak afişleri Diyarbakır'da asıldı. Filmin ithalatçı firma yetkilileri, bu uygulamanın Türkiye'de bir ilk olduğunu, ilk kez yurtdışından ithal edilen bir filmin Kürtçe altyazılı olarak vizyona girdiğini belirtti. Mandela gibi özgürlüğe ve barışa tüm hayatını adamış bir devlet adamının hayat hikayesini anlatan bir film olması nedeniyle böyle bir çalışma yaptıklarını belirten şirket yetkilileri, bu çalışmayla ilgili olumlu tepkiler aldıklarını ifade etti.

Yönetmenliğini Justin Chadwick'in üstlendiği 'Mandela: Özgürlüğe Giden Uzun Yol' filminde Nelson Mandela'yı Pasifik Savaşı, Prometheus, Thor gibi yüksek bütçeli filmlerde rol almış olan İngiliz oyuncu İdris Elba, Winnie Madikizela Mandela'yı ise Karayip Korsanları ve son olarak da James Bond'un son serisi Skyfall ile dikkat çeken son Bond kızı Naomie Harris canlandırıyor. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mandela: Özgürlüğe Giden Uzun Yol' Filmi Kürtçe Altyazıyla Gösterime Giriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement