Maltepe İstanbul'a Yeni Bir Orman Kazandırdı - Son Dakika
Güncel

Maltepe İstanbul'a Yeni Bir Orman Kazandırdı

Maltepe İstanbul\'a Yeni Bir Orman Kazandırdı

Maltepe Belediyesi Orman Haftası'nda İstanbul'a yepyeni bir orman hediye etti.150 erguvan ve 450 ıhlamur ağacının dikimini Maltepe Belediye Başkanı Prof.Dr.Mustafa Zengin ile çocuklar yaptı.

22.03.2013 13:43

Maltepe Belediyesi Orman Haftası'nda İstanbul'a yepyeni bir orman hediye etti. 150 erguvan ve 450 ıhlamur ağacının dikimini Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin ile çocuklar yaptı.

Maltepe Belediyesi 21-26 Mart Orman Haftası nedeniyle yüzlerce ağaç dikerek İstanbul'a yeni bir orman kazandırdı. Büyükbakkalköy bölgesinde 150 erguvan ve 450 ıhlamur ağacının dikimini Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin çocuklarla birlikte dikti. Başkan Zengin, öğrencilerle birlikte diktikleri ağaçları sulayarak yeşil bir dünya için bir adım attı.

Ağaçların önemine dikkat çeken Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, "Ormanımız zaten çoktu. Şimdi çocuklarımızla da yeni bir orman alanı yaratıyoruz. Burası çok büyük bölgeydi. Ama orman özelliğini yitirmişti. Biz de çocuklarımızla birlikte düşündük, çevremizdeki vatandaşlarla beraber yeni bir orman yaratıyoruz ve koruyoruz. Bundan daha güzel bir şey olmaz. Orman haftasında bundan daha güzel hediye olmaz" diye konuştu.

Erguvan ve ıhlamur diktiklerini belirten Başkan, "Erguvan Maltepe için özelliği olan bir ağaçtır. Erguvanı Maltepeliler çok sever. Toprağı orman yaparak koruyoruz" dedi.

Yüzlerce arkadaşı birlikte ağaç diken Arda Özey, "İyi bir yaşam için çevreyi yeşillendirelim" derken, Nehir Ergök isimli 1'nci sınıf öğrencisi ise "Ormanları korumamız, yakmamız lazım. Ağaçlara çiçeklere güzel davranmamız lazım" şeklinde konuştu.

Çocuklar ağaç dikiminin ardından " Türkiye'm çöl olmasın, ülkem yeşil kalsın" şeklinde slogan atarak ormanların önemine dikkat çekti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Maltepe İstanbul'a Yeni Bir Orman Kazandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement