Prof. Dr. Naci Görür korkutan deprem tahmini: DAF'ın bu kesimi stres biriktiriyor - Son Dakika
Güncel

Prof. Dr. Naci Görür korkutan deprem tahmini: DAF'ın bu kesimi stres biriktiriyor

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür , Malatya'da üst üste meydana gelen depremler sonrası 'büyük deprem' uyarısında bulunarak, "DAF'ın GB'ye doğru kırılarak büyük depremi Çelikhan-Ekenek'e doğru taşıyacağını düşünüyorum" paylaşımında bulundu.

01.11.2022 13:54  Güncelleme: 15:55

Malatya dün akşam bir kez daha sallandı. Saat 21.34'te meydana gelen, merkez üssü Kavaklıdere- Pütürge olan depremin büyüklüğünü Kandilli Rasathanesi 4, AFAD 4,1 olarak açıkladı. Yerin 5 kilometre derinliğinde yaşanan sarsıntının ardından Bilim Akademisi üyesi yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan bir uyarı geldi. Prof. Görür Twitter hesabındaki paylaşımında 'büyük deprem' uyarısında bulundu.

GÖRÜR'DEN 'BÜYÜK DEPREM' UYARISI

Görür, "Kavaklıdere-Pütürge/Malatya'da 4,0 deprem oldu. Deprem DAF Zonunda. Her zaman söylediğim gibi, DAF'ın GB'ya doğru kırılarak büyük depremi Çelikhan-Ekenek' e doğru taşıyacağını düşünüyorum. Bu yörelerde İRAP planlarının ciddiyetle yapılması gereğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"DAF STRES BİRİKTİRİYOR"

Öte yandan geçtiğimiz cuma akşamı Malatya Pütürge'de 4,1 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Depremin hemen ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Görür, "Daha önce ifade ettiğimiz gibi, DAF'ın bu kesimi stres biriktiriyor. Geçmiş olsun, sevgiyle" demişti.

Prof. Dr. Naci Görür korkutan deprem tahmini: DAF\'ın bu kesimi stres biriktiriyor

Son Dakika Güncel Prof. Dr. Naci Görür korkutan deprem tahmini: DAF'ın bu kesimi stres biriktiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement