MALATYA'DA DEPREMZEDE ÇOCUKLAR OYUN PARKURUNDA EĞLENDİ - Son Dakika
Güncel

MALATYA'DA DEPREMZEDE ÇOCUKLAR OYUN PARKURUNDA EĞLENDİ

KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da, görevli ekiplerin top, çember ve baskülden oluşturduğu oyun parkurunda çocuklar keyifli vakit geçirdi.

25.03.2023 10:46  Güncelleme: 10:58

KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da, görevli ekiplerin top, çember ve baskülden oluşturduğu oyun parkurunda çocuklar keyifli vakit geçirdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı psikososyal destek ekipleri, Şeker Fabrikası Çadır Kenti'ndeki afetzedelerin yaralarını sarmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Çadır kentte gün boyu çocuklarla etkinlikler düzenleyen gönüllü ekipler, depremzede çocukları mutlu etmek için çadır kentin önündeki boş alanda, top, çember ve baskülden oyun parkuru oluşturdu. Parkurda yapılan yarışta kıyasıya mücadele eden depremzede çocukların mutluluğu yüzlerinden okunurken, zaman zaman görevli personel de oyunlara eşlik etti. Çadır kentte mutlu bir hayat sürdüklerini söyleyen Umut Kangal (10), "Burada her gün çeşitli eğlenceler düzenleniyor. Canımız hiç sıkılmıyor. Aşkam çadıra gidince biran evvel sabahın olmasını bekliyoruz. Çadırda resim cizip, yapboz oynuyoruz. Dışarca ise ip atlıyor, yakan top oynuyor ve en çok da "survivor parkuru"nda oynuyoruz" diye konuştu. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personeli, vatandaşların yaralarını sarma adına deprem bölgesine geldikleri için çok mutlu olduklarını söyledi. Çadır kentte hem yetişkinlere hem de çocuklara ellerinden gelen desteği vermeye çalıştıklarını belirten psikologlar, "Burada çocuklar kadar çadırlara giderek yetişkinlerede destek veriyoruz" dedi.

MALATYA\'DA DEPREMZEDE ÇOCUKLAR OYUN PARKURUNDA EĞLENDİ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MALATYA'DA DEPREMZEDE ÇOCUKLAR OYUN PARKURUNDA EĞLENDİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement