Makam Araçları Halkın İmdadına Yetişti - Son Dakika
Güncel

Makam Araçları Halkın İmdadına Yetişti

Makam Araçları Halkın İmdadına Yetişti

Şanlıurfa'da son yılların en yoğun kar yağışı sonrası yolda mahsur kalan vatandaşların imdadına kurum amirlerinin makam araçları yetişti.

06.01.2016 12:41

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle yolu kapanan mahallede doğum sancıları başlayan hamile kadın, kaymakamın makam aracıyla hastaneye kaldırıldı.
Hemile kadın Emine Ayaz'ın kayınbabası Abdullah Ayaz, gelinin hastaneye ulaştıran Kaymakam Karagül ve olumsuz hava koşullarına rağmen yardımlarına koşan sağlık ekiplerine teşekkür etti.

BAŞKAN EKİNCİ, VATANDAŞIN İMDADINA YETİŞTİ

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ise ilçe genelinde sürdürülün kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını denetlerken, TOKİ Akçakale bağlantı yolunda mahsur kalan bir vatandaşın imdadına yetişti.

Güzergahta mahsur kalan vatandaşla karşılaşan Başkan Ekinci, makam aracıyla yolda kalan aracı yaklaşık 5 kilometre çekti. Ardından vatandaşların talep ve şikayetlerini yerinde değerlendiren Başkan Ekinci, "Bugün uzun yıllardır Şanlıurfa'da yağmayan kar etkisini sürdürerek devam ediyor. Dolayısıyla bugün gerek ana arterlerde gerek ara yolarda zaman zaman vatandaşlarımızın çektiği sıkıntılar var. Biz meteorolojiden aldığımız bilgiler dâhilinde ekiplerimizi kar yağışına hazır tuttuk. Gün içerisinde de geçmiş günlerden kalan ve soğuk havanın etkisiyle oluşan don olaylarından dolayı da tuzlama çalışmaları devam ediyordu. Tatbikî ulaşamadığımız muhakkak yerler olmuştur ama gerek şehir içerisinde gerekse gerek ilçelerde olan şikâyetler ve talepler alındı. Bizim vatandaşlarımıza duyurumuz gerekmedikçe araçlarıyla dışarı çıkmamaları yönündedir. Vatandaşlarımız araçlarıyla da çıkacaklarsa da iklim şartlarına göre kış lastiklerini ve tekerlek zincirlerini kullanmaları yararlarına olacaktır" diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR, 24 HASTAYI SAĞLIK KURULUŞLARINA ULAŞTIRDI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ise kar yağışı nedeniyle hastanelere ulaşamayan 24 hastayı sağlık kuruluşlarına, mahsur kalan birçok vatandaşı da evlerine ulaştırdı.

Şanlıurfa genelinde 24 hastayı mahsur kaldıkları yerden kurtararak hastanelere ulaşmasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi'nin Siverek Karacadağ bölgesi ve kırsal mahallede 9, Viranşehir kırsal mahallerde 9, Bozova'da 4, Halfeti'de 2 hastayı, sağlık kuruluşlarına ulaştırdığı açıklandı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Makam Araçları Halkın İmdadına Yetişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement