Mahkumlar Bu Cezadan Mutlu - Son Dakika
Güncel

Mahkumlar Bu Cezadan Mutlu

Mahkumlar Bu Cezadan Mutlu

Denetimli Serbestlik Kanunu çerçevesinde tahliyelerine 1 yıl kalmış ve bazı suçlardan denetimli serbestlik cezası alan mahkumlara mahkeme tarafından verilen din eğitimi kararı, mahkumlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

10.10.2012 13:03

Denetimli Serbestlik Kanunu çerçevesinde tahliyelerine 1 yıl kalmış ve bazı suçlardan denetimli serbestlik cezası alan mahkumlara mahkeme tarafından verilen din eğitimi kararı, mahkumlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Eğitime katılan mahkumlar, "Çok faydalı bilgiler edindik. Mahkemenin bu kararından mutluyuz" dedi.

Hükümlülerin dış dünyaya uyumlarını sağlamaları, aileleriyle bağlarını sürdürmeleri ve yeniden topluma kazandırılmaları amaçlı uygulanan Denetimli Serbestlik Kanunu çerçevesinde Aksaray'da denetimli serbestlikten yararlanan yaklaşık 65 kişiye din eğitimi verildi. Aksaray Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve İl Müftülüğü tarafından ortaklaşa organize edilen 'İyilik, Kötülük ve İnsan' konulu eğitim semineri İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. İşledikleri suçtan dolayı tahliyelerine 1 yıl kalmış olanlar ve bazı suçlardan denetimli serbestlik cezası alanların katıldığı eğitim seminerinde Kur'an-ı Kerim okundu, ilahiler söylendi ve İl Müftüsü Bekir Gülce tarafından 'İyilik, Kötülük ve İnsan' isimli seminer verildi. Denetimli serbestlik hakkında bilgiler veren Aksaray Denetimli Serbestlik Müdürü Mehmet Korkmaz Peker, Denetimli Serbestlik faaliyetlerinin yapılırken suç işleyen insanların topluma kazandırılması, topluma uyumlu bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri, suç anlam ve sonuçlarını idrak edebilme kabiliyetlerini geliştirebilmelerinin amaçlandığını belirterek, "Bu seminere katılan herkese bir nebze de olsa destek verebilirsek ne mutlu bize" dedi.

"İŞLEDİĞİMİZ SUÇTAN PİŞMANIZ"

Yaptıkları suçtan pişmanlık duyduklarını ifade eden mahkumlar ise, Denetimli Serbestlik Kanunu çerçevesinde yeniden hayata bağlanma ve her şeyi yeniden gözden geçirmeye fırsat bulduklarını belirterek, "Bu tür eğitimlerden de çok memnunuz. Gerçekten çok verimli oluyor. Müdürümüz bizi insanlığa kazandırdı. Yaptığımız hataları tekrar gözden geçirdik, pişmanız" dedi.

Denetimli serbestlikten yararlandıklarına sevindiğini belirten bir başka mahkum ise, ailesine kavuştuğunu belirterek, "Cezaevinde çocuklarımın yüzünü göremiyordum. Burada geldim müdürlerim elinden gelen her şeyi yaptılar. İş imkanı sağladılar. Çocuklarıma yardım ettiler. Daha gereken ne varsa yapacaklarını söylediler. Yani bir daha suça yönelmememizi sağlıyorlar. Biz bu uygulamadan memnunuz. Amirlerimizin bize gösterdiği yol çizelgesinde suça yönelmiyoruz" dedi.

Bir başka mahkum ise, "Allah kimseyi cezaevine düşürmesin" diyerek, "Bizim suç işlenebilecek ortamlara gitmememiz için çalışıyorlar. Biz bu uygulamadan çok memnunuz. Şimdilik özgürlüğümüzü bulduk, Allah bir daha kimseye oraları göstermesin" dedi.

Dinde suçlulara bakış açısını, insanın yaratılışı ve affı anlatan İl Müftüsü Bekir Gülce ise, "Önce insanı tanımak gerekir. Allah-u Teala insanı yaratılışı itibari ile günah işleyecek kabiliyette yaratmıştır. Aynı zamanda insan güzel ameller işleyecek kabiliyette de yaratılmıştır. İnsan ifrat ve tefritten uzak durup adalet üzere hareket ederse, işte o büyük bir şerefe ve fazilete, yükselişe kavuşmuş olur. Bunun için biz insanoğlunun günah işlediğinden dolayı derhal suçlanmasını ve tenzih edilmesini düşünmüyoruz. Toplumumuzda her günah işleyen insan anında cezalandırma yerine bilgilendirilmeli, topluma yeniden kazandırılmalı ve affedici olunmalıdır. Peygamber Efendimiz de daima affetmeyi sevdiği için insanlara bunu tavsiye etmiş" dedi.

Uygulamanın çok güzel olduğunu belirten Müftü Gülce, "Ben bu uygulamayı fevkalade buldum. Buraya kadar, müftülüğümüze kadar bu kadar insanı getirip bizimle buluşturmalarından çok mutlu oldum ve onların da bu dersimize, seminerimize katıldıklarından dolayı çok faydalar temin edeceklerine inanıyorum inşallah" diye konuştu.

Seminerin ardından Denetimli Serbestlik Müdürü Mehmet Korkmaz Peker, İl Müftüsü Bekir Gülce'ye plaket verdi. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mahkumlar Bu Cezadan Mutlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement