Mahkeme, Cübbeli Hoca Kararını Verdi - Son Dakika
Güncel

Mahkeme, Cübbeli Hoca Kararını Verdi

Mahkeme, Cübbeli Hoca Kararını Verdi

Cübbeli Ahmet olarak bilinen ve 1 yıldır tutuklu bulunan Ahmet Mahmut Ünlü tahliye oldu.

07.12.2012 14:36  Güncelleme: 18:29

Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü yaklaşık 1 yıl sonra tahliye edildi. Tanık beyanlarının alınmasının ardından davanın 4. duruşmasında İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi karar için ara verdi.

Yaklaşık 2 saat ara veren mahkeme, tutuklu sanıklar Mahmut Ünlü ve Mahjuba Demirel'in tahliyesine oy çokluğu ile karar verdi. Tahliye gerekçesi olarak, "sanıkların üzerine atılı suç vasfının değişme ihtimali, tutuklulukta geçirdiği süre ve tutuklamanın koruma tedbiri olması" gösterildi. Ünlü ve Demirel hakkında yurtdışı çıkış yasağı konuldu. Ayrıca iki sanığın da her Çarşamba polis merkezine giderek imza atmasına karar verildi.

HAKİM MUHALEFET ŞERHİ KOYDU

Tahliye kararına hakim Hikmet Şen ise muhalefet şerhi koydu. Hakim Şen muhalefet şerhine gerekçe olarak, "Atılı suçun niteliği, istenilen ceza miktarı, mağdureler arasında para hareketlerini gösteren ödeme belgeleri ve fiziki takip tutanakları, müşteki mağdur beyanlarını" gösterdi. Mahkeme ayrıca dosyadaki eksiklerin giderilmesinin ardından duruşma günü beklenmeksizin dosyanın duruşma savcısına gönderilerek esas hakkındaki mütalaasının istenilmesine karar verdi.

TEK TUTUKLU SANIK KALDI

Mahkeme tutuklu sanık Barış Sezek'in ise tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkemede Ünlü'nün tahliye kararının okunmasının ardından sevinç çığlıkları atıldı. Bazı izleyenler ise 'Allahü ekber' diye bağırdığı, bazılarının da ağladığı görüldü.

İDDİANAMEDE İSTENEN CEZALAR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce hazırlanan iddianamede, Ahmet Mahmut Ünlü'nün, "haksız çıkar sağlamak amacıyla kurulan örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek", "insan ticareti yapmak", "cinsel saldırı" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarından 25 ile 53 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

Örgüt elebaşıları olduğu iddia edilen sanıklardan Nejat Ergin'in, "haksız çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak" ve "tehdit" suçlarından 10 ile 26 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, Barış Sezek'in de "haksız çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak", "insan ticareti yapmak", "fuhşa aracılık ve yer temin etmek" ile "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarından 87 ile 164 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması öngörülüyor.

İddianamede, diğer 13 sanığın da "insan ticareti yapmak", "cinsel saldırı", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak", "fuhşa aracılık etmek", "resmi belgede sahtecilik", "haksız çıkar sağlamak amacıyla kurulan örgüte üye olmak" ve "haksız çıkar sağlamak amacıyla kurulan örgüte üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçlarından 1 ile 48 yıl arasında değişen çeşitli hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.

"YÜZBİNLERCE İNSAN BENİMLE BİRLİKTE ÇİLE ÇEKTİ"

"Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, tahliye kararının ardından sevgi gösterileri arasında cezaevinden çıktı. Ünlü, "Yüzbinlerce insan benimle birlikte o çileyi çekti" dedi.

 "Jet Fadıl" olarak bilinen Fadıl Akgündüz'ün aracıyla cezaevinden çıkan Ünlü, kendisini bekleyen cemaat üyelerini aracın üzerinden selamladı. Cemaatin yoğun ilgisi nedeniyle Ünlü'nün aracı ilerlemekte güçlük çekti. Ünlü, cemaati uyararak aracın önünü açmalarını istedi. Cemaatin yoğun ilgi gösterdiği Ahmet Mahmut Ünlü, "Allah'a hamdediyoruz. Sevenlerimiz kat kat arttı. Bu hadise insanları çok bu yola yöneltti. Bizimle çile çektiler. Yemediler, içmediler, uyumadılar. Onbinlerce mektup, yüzbinlerce mail… Yüzbinlerce insan benimle birlikte o çileyi çekti" dedi.

Ünlü, kendisini karşılayan cemaat üyeleriyle birlikte dua okuduktan sonra cezaevinden ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mahkeme, Cübbeli Hoca Kararını Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement