Mağarada 6 Saat Mahsur Kaldı - Son Dakika
Güncel

Mağarada 6 Saat Mahsur Kaldı

Mağarada 6 Saat Mahsur Kaldı

Bursa'da yaşayan genç 6 saat mahsur kaldığı mağaradan nefes kesen operasyon ile kurtarıldı.

28.09.2012 09:32  Güncelleme: 09:51

Bursa'nın Keles ilçesinde merak ettiği mağarayı gezmek isteyen genç, 6 saat mahsur kaldığı mağaradan Sivil Savunma ve AKUT ekiplerinin nefes kesen operasyonu ile kurtarıldı. Yaşadığı kabusu uzun süre üzerinden atamayan 26 yaşındaki Cengiz Şimşek, kendisini kurtaran Sivil Savunma, Akut ve jandarma ekiplerine teşekkür etti.

Olay, dün akşam saat 18.00 sıralarında Bursa'nın Keles ilçesine bağlı Denizler köyü Sarıyar mevkisindeki meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Keles'e bağlı Kıranışıklar köyünde yaşayan bir çocuk babası Cengiz Şimşek(26), öğle saatlerinde Sarıyar mevkisindeki Kocasu Çayı'na balık tutmaya gitti. Bir süre balık tuttuktan sonra çevreyi dolaşmaya başlayan Şimşek, dağın yamacındaki mağarayı merak ederek tırmanmaya başladı.

Genç adam, kısa bir süre mağarayı gezdi. Şimşek, aşağı inmek istediğinde havanın da erken kararması ile birlikte çıktığı yolu bulamayarak 150 metre yüksekliğindeki mağarada mahsur kaldı. Jandarma ekiplerine cep telefonuyla haber veren genç adam, mağarada kendisinin kurtarılmasını beklemeye başladı. İhbarı alan jandarma ekipleri olay yerine gelerek Sivil Savunma, Akut ve 112 Acil Servis ekiplerine bilgi verdi.

Olay yerine ulaşan ekipler, yaklaşık bir saat arazi araçları ile ilerledikten sonra yarım saat süren tırmanışları ile Şimşek'e ulaştı. Ekipler ilk olarak yaralı ve rahatsızlanmış olabilme ihtimalini göz önünde bulundurarak Şimşek'e ilk müdahaleyi mağarada yaptı. Şimşek'in tansiyonunu ölçen ve yaralanıp yaralanmadığını kontrol eden ekipler, yanlarında getirdikleri kask ve dağcı kıyafetlerini Şimşek'e giydirdikten sonra çıktıkları halatlar ile mağaradan aşağı indiler.

Jandarma ve kurtarma ekiplerinin arazi araçları ile kendisini bekleyen diğer ekiplerin yanına gelen Şimşek, "Balık tutmak için Kocasu Çayı'na geldim. Akşam üstü toparlandıktan sonra, dağın yamacındaki mağarayı merak ederek tırmanmaya başladım. Mağaraya çıktım ama inemedim. Allah Sivil Savunma, Akut ve jandarma ekiplerinden razı olsun. Onlar olmasaydı orada ölebilirdim" dedi.

GENCİN KÖYÜNDE ÇİFTE DÜĞÜN

Sivil Savunma, Akut, 112 Acil Servis ve jandarma ekipleri Kıranışıklar köyünde oturan Şimşek'i evine teslim etmek için gittiğinde Köy muhtarının sürpriz daveti ile karşılaştı. Çocuğuna düğün yapan Kıranışıklar Köyü Muhtarı Ali Işık, köyünde ikamet eden Şimşek'i kurtaran ekibi düğün yemeğine davet etti. 6 saat süren nefes kesen operasyon sonrası acıkan ekipler, yedikleri yemekten sonra köyden ayrılmak üzere yola çıktı. Kurtarma operasyonlarının ekip işi olduğunu belirten Sivil Savunma ekibinde görev alan Mesut Hazar, yaşadıkları anları dakika dakika anlattı. Hazar, "Mağaraya çıktığımızda Şimşek'i küçük oda kadar bir yerde mahsur kalmış vaziyette buldu. Gereken tedbirleri aldıktan sonra kazasız belasız hep beraber aşağı indik. İnşallah başka kazalar yaşanmaz" diye konuştu.

(AÇ-İHS

28.09.2012 09: 08: 03

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mağarada 6 Saat Mahsur Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement