Madencilerin İkramiye Eylemi Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Madencilerin İkramiye Eylemi Sona Erdi

Madencilerin İkramiye Eylemi Sona Erdi

Zonguldak’ta ikramiyelerini alamadıkları gerekçesi ile Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) önünde eylem başlatan maden işçileri eylemlerini sona erdirdi.

31.12.2013 20:09

Zonguldak'ta ikramiyelerini alamadıkları gerekçesi ile Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) önünde eylem başlatan maden işçileri eylemlerini sona erdirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda çalışan maden işçileri yaklaşık 10 günden bu yana tam ve yarım olarak almaları gereken ikramiyeleri alamadıkları gerekçesiyle saat 16.00 sıralarında eylem başlattı. TTK önünde başlayan eylemde 200 maden işçisi, sloganlar atarak ikramiyelerin ödenmesini istedi. GMİS Genel Başkanı ve TTK Genel Müdürü Burhan İnan, yaklaşık üç saat süren eylem boyunca bakanlık yetkilileri ile irtibat kurdu. Havanın soğuk olması sebebiyle bazı madenciler eylem yerinden ayrıldı. Geriye kalan 100 kadar maden işçisi de Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş'ın konuşmasının ardından alandan ayrıldı.

İkramiyelerin en geç 3 Ocak 2014 tarihine kadar ödeneceğini bu süre zarfında ödeme yapılmazsa üretimden gelen gücün kullanılacağını ifade eden Alabaş, "Türk-İş'in Mali Sekreteri ve Yol-İş Genel Başkanı Ramazan Ağar bey ile bizzat görüştüm. Yine Kurum adına oradaki imzayı takip eden arkadaşlar ile görüştük. Şu ana kadar Başbakan'a imzalatılamadığı ama bu akşam mutlaka imzanın atılacağı ve bir iki gün içerisinde ikramiyenin hesaplara geçirileceğini söylediler. Herkesin ailesi var. Yılbaşı akşamı. Yeni yılı herkes ailesi ile birlikte geçirmek ister. Biz sesimizi duymak istemeyenlere, sağır kulaklara, kör gözlere ulaştırdık. Bu anlamda sizleri kutluyorum. Maden işçisinin birlik ve beraberliğini haklarına sahip çıkmak için gerekirse gözünü budaktan esirgemeyeceğini bir kez daha göstermiştir. O anlamda ben maden işçisi adına hepinizi kutluyorum. Teşekkür ediyorum. Bu akşam yılbaşı, herkesin ailesi var. Aileleriniz merak ediyor. Eğer önümüzdeki Cuma gününe kadar bu iş netleşmezse, biz Cuma günü tüm havzada üretimden gelen gücümüzü kullanacağız. Gerekirse ocaktan çıkmayacağız. Kim gelmesi gerekiyorsa buraya gelecek. Bizi ocaktan öyle çıkartacak. Bu konuda hiç kimsenin endişesi olmasın" diye konuştu.

Alabaş, Başbakan'ın para transferi için imzayı atma olasılığına rağmen ikramiyelerin gün içerisinde ödenemeyeceğini hatırlattı. İşçiler, Alabaş'ın açıklamalarının ardından olaysız dağıldılar. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Madencilerin İkramiye Eylemi Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement