Madenciler, enkazdan kurtardıkları aileyi ziyaret etti - Son Dakika
Güncel

Madenciler, enkazdan kurtardıkları aileyi ziyaret etti

Hatay'da 6 Şubat depremlerinde enkaz altında kalan Tuğçe Gövtaş ve kızları Eylül ve Ecem Gövtaş, onları kurtaran madenciler Yasin Sever, Ertan Akar ve İlyas Açıkgöz ile bir araya geldi. Madenciler, depremin birinci yılında enkaz altından kurtardıkları aileyi ziyaret etti. Buluşma, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar tarafından sosyal medya hesabından paylaşıldı. Madenciler ve aile, birbirlerine minnettarlıklarını ifade etti.

05.02.2024 12:55  Güncelleme: 07:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HATAY'da 6 Şubat depremlerinde enkaz altında kalan Tuğçe Gövtaş, kızları Eylül ve Ecem Gövtaş ile onları kurtaran madenciler Yasin Sever, Ertan Akar ve İlyas Açıkgöz bir araya geldi. Kahramanmaraş merkezli depremlerde arama kurtarma faaliyetinde yer alan madenciler Yasin Sever, Ertan Akar ve İlyas Açıkgöz, depremin birinci yılı nedeniyle, Hatay'da enkaz altından kurtardıkları depremzede aileyi ziyaret etti. Tuğçe Gövtaş ile kızları Eylül ve Ecem'i enkaz altından kurtaran madenciler ile ailenin buluşmasını, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar sosyal medya hesabından paylaştı. Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessesesi Sözleşmeli Sahalar Başmühendisi Yasin Sever, Hatay'da o günün şartlarıyla öğretmen evinde 6 kişi çalışıyorduk. Üç kişiyi Veli'nin ailesinin yaşadığı bölgeye sevk ettik. Ben de öğretmen evinde çalışmaya devam ettim. Allah nasip etti, oradan 2 çocuğumuzu, anneyi saat sabah 05.40 gibi 2,5 saatlik çalışmayla sağ salim kurtarmış olduk. O da bizim için çok büyük bir sevinç oldu ifadelerini kullandı.

'ONLAR DA BENİM KAHRAMANIM'

Elindeki ocak kazmasıyla Tuğçe ve kızlarını enkazdan kurtaran madenci Ertan Akar, Ben onların kahramanıyım; ama onlar da benim kahramanım diyerek 1 yıl sonra yapılan buluşmanın mutluluğunu paylaştı.

Tuğçe Gövtaş da kendisine enkaz altında ulaşan Ertan Akar'a vefa borcu olduğunu belirterek, Benimle konuşan adam kimdi Hiç tanımayan bir insan böyle güzel seslenebilir mi 'Tuğçe'm, kızım, benim de 2 kızım var. Dayan kızım.' Bir yabancı insan bunu yapamaz bence. 'Bunları bulmam lazım' dedim. En sonunda buldum, iyi ki de buldum bir vefa borcuydu. Onlar benim abilerim oldular dedi.

'MADENCİ ABİLERİM OLDU'

Deprem sırasında gece vardiyasında olan baba Veli Gövtaş da ailesini kurtaran madencilere can borçları olduğunu söyleyerek, Benim 3 abim var, artık daha fazla oldu. Karadenizli abilerim oldu, madenci abilerim oldu. Aileme, aile kattım ifadelerini kullandı.

6 Şubat depremlerinde görev yapan 9 bin 798 madenci, enkazdan 324 vatandaşı canlı olarak çıkardı.

Madenciler, enkazdan kurtardıkları aileyi ziyaret etti
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Madenciler, enkazdan kurtardıkları aileyi ziyaret etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement