MADEM Eğitim Seminerleri Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

MADEM Eğitim Seminerleri Devam Ediyor

MADEM Eğitim Seminerleri Devam Ediyor

Yeşiltepe semt konağı'nda "Ailenin Önemi" konulu seminer verildi.

11.05.2012 13:09

Malatya Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi (MADEM) tarafından, Yeşiltepe Semt Konağı'nda "Ailenin Önemi" konulu seminer programı gerçekleştirildi.

Seminere, Aile Eğitim Uzmanı Ersin Temel ile Psikolojik Danışman ve Rehberlik Uzmanı Ebubekir Kayhan konuşmacı olarak katıldılar.

Aile Eğitim Uzmanı Ersin Temel, son zamanlarda gerek ülkemizde, gerekse ilimizde meydana gelen boşanma oranlarındaki artışa dikkat çekerek, aile kurumuna verilmesi gereken öneme vurgu yaptı.

Sağlam ve güçlü bir toplumun ancak güçlü ve düzenli ailelerden oluşabildiğini belirten Temel, toplumları ayakta tutan gücün, İnanç, Birliktelik ve Aileden geçtiğini söyledi.

Temel, ailede empatinin önemine de işaret ederek, "Mutlu bir aile için, güçlü iletişim ağlarının kurulması gerekir. Olaylara, ilişkilere ve her türlü meseleye iki kişilik bakabilme becerisinin kazanılması oldukça önemlidir" dedi.

Psikolojik Danışman Ebubekir Kayhan da; eşler arası yapılan iletişim hatalarını, eleştirel bir dil, suçlayıcı bir yaklaşım, empati kuramamak, kişiliklerin tartışmaların içine çekilmesi ve kazanmak odaklı yapılan tartışmalar gibi nedenlerden kaynaklandığını belirterek, "Eşler arası iletişim hatalarına düşülmemesi için eleştiride kişilik hedef alınmamalı; suçlayıcılıktan çok, yapılan doğrular takdir edilmeli; özür dileyebilmeli ve konuşurken kullanılan sözcüklere dikkat edilmeli" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel MADEM Eğitim Seminerleri Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement