Lys Sonuçları - Son Dakika
Güncel

Lys Sonuçları

Lys Sonuçları

Bartın Valisi İsa Küçük, Bartın'ın Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) Türkçe Sosyal (TS) puan türünde birinci olmasıyla ilgili "Bu başarı bir tesadüf değildir, çok çalışarak, çok emek vererek bu noktaya gelindi" dedi.

20.07.2012 15:43

Bartın Valisi İsa Küçük, Bartın'ın Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) Türkçe Sosyal (TS) puan türünde birinci olmasıyla ilgili "Bu başarı bir tesadüf değildir, çok çalışarak, çok emek vererek bu noktaya gelindi" dedi.

Küçük, Bartın'ın LYS-TS puanında birinci, matematik-fen (MF) ve Türkçe-matematik (TM) puan türlerinde ise ikinci olması nedeniyle makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, elde edilen başarının sürpriz olmadığını söyledi.

Geçen yıl başarı sıralamasında 7. olarak, başarının işaret fişeğinin atıldığını ifade eden Küçük, şöyle konuştu:

"Bu başarıdan dolayı tüm öğretmenlerimizi, velileri ve öğrencilerimizi kutluyorum. Ama bu başarı bir tesadüf değildir, çok çalışarak, çok emek vererek bu noktaya gelindi. 2006'da göreve başladığımız tarihte, 6 yıl önce 40. sıradaydık. Bartın kamuoyunun ve basının da takip ettiği ve denetlediği gibi vilayetimizin maddi manevi bütün imkanlarımızı eğitim alanına harcadık. Hükümetimiz, Bartın'dan giden her talebe olduğu gibi özellikle takip ettiğimiz eğitim alanındaki taleplerimizi asla geri çevirmedi. Bütün taleplerimiz anında karşılandı, yerine getirildi."

Göreve başladığı yıl eğitim alanındaki hedefinin Bartın'ı birinci yapmak olduğunu, bugün elde edilen sonucun kendisi için bir gurur kaynağı olduğunu dile getiren Küçük, Bartın nüfusunun yüzde 65'inin kırsal kesimde yaşadığını, dolayısıyla öğrencilerin yüzde 65'inin de köylerde olduğunu vurguladı.

Küçük, sözlerini şöyle tamamladı:

"Köy öğrencilerinin lisede okuyabilmeleri için yurtlar yapıldı. Bütün köy çocuklarının, okumak isteyen tüm öğrencilerimiz, lise eğitim öğretimin fiziki imkanlarına kavuşturuldu. Özel idare bütçe imkanlarının yüzde 70'ini her yıl eğitime ayırdık. Ama veliler, gönüllüler çok destek oldu. Biliyorsunuz, eşimin başkanlığını yürüttüğü Bartın Toplumsal Gönüllüler Grubu, her öğrenci velisiyle görüştü, yakından ilgilendi, el ele çalışıldı. Kamu kurumları "Kardeş Okul" projesi ile bütün kamu kuruluşları eşleştikleri okulları yalnız bırakmadı. Bu bir ekip çalışmasıydı, herkes çalıştı başarıya ulaşıldı. Bu başarı seneye daha da artarak devam edecektir. Bundan sonraki hedefimizse birinciliği kimseye kaptırmamak olacaktır."

Muhabir: Selim Bostancı/Sinan Özmüş

Yayıncı: Şükran Yücel - BARTIN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lys Sonuçları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement