Liverpool'lu Başkan'dan Hipoterapi'ye Büyük İlgi - Son Dakika
Güncel

Liverpool'lu Başkan'dan Hipoterapi'ye Büyük İlgi

Liverpool\'lu Başkan\'dan Hipoterapi\'ye Büyük İlgi

Osmangazi Belediyesi'nin projelerine büyük ilgi gösteren Gould, özellikle engellilere yönelik gerçekleştirilen Hipoterapi çalışmaları hakkında detaylı bilgi istedi.

26.09.2011 22:50  Güncelleme: 17:00

2020 Sağlık Politikaları ve Yerel Seviyede Sağlığın Yönetimi temasıyla toplanan konferansın onur konuklarından biri olan İngiltere'nin Liverpool Büyükşehir Eski Belediye Başkanı Ron Gould, Osmangazi Belediyesi'nin standını ziyaret ederek projeler hakkında bilgi aldı.

Liverpool Büyükşehir Eski Belediye Başkanı Gould'a Hipoterapi çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Tuğcu ve Celal Akgün, Hipoterapi yönteminin, atın salınım hareketleri kullanılarak engelli çocukların duygusal, zihinsel ve fiziksel gelişimine katkı sağladığını belirttiler.

ABD ve İngiltere'de yaygın olarak kullanılan Hipoterapi yöntemi sayesinde, engellilerin hem psikolojik hem de fiziksel gelişimlerinin desteklenmesinin amaçlandığını belirten Hüseyin Tuğcu, çalışmaların Osmangazi Belediyesi'nin dünyaya örnek olan Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi'nde hayata geçirildiğini belirttiler. Osmangazi Belediyesi'ni Hipoterapi çalışmaları nedeniyle kutlayan Gould, çalışmaların geliştirilerek yaygınlaştırılabileceğini söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Liverpool'lu Başkan'dan Hipoterapi'ye Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement