Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Gryhauskaite Kapadadokya?da - Son Dakika
Güncel

Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Gryhauskaite Kapadadokya?da

Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Gryhauskaite Kapadadokya?da

Çeşitli temaslarda bulunmak için Türkiye'ye gelen Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Gryhauskaite ve beraberindeki heyet, Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik merkezleri ziyaret etti.

07.12.2014 16:55

Çeşitli temaslarda bulunmak için Türkiye'ye gelen Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Gryhauskaite ve beraberindeki heyet, Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik merkezleri ziyaret etti. Öğle saatlerinde Nevşehir'in Gülşehir ilçesindeki Nevşehir Kapadokya Hava limanına gelen konuk Cumhurbaşkanı Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ve protokol üyeleri tarafından karşılandı. Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Gryhauskaite daha sonra karayolu ile Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesindeki Güvercinlik vadisini ziyaret etti. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Litvanya'nın konuk Cumhurbaşkanı ? Ülkeniz gerçekten çok güzel.Kapadokya bölgesinin bu görünümü, bu güzelliğe oldukça farklılık katıyor.Burada bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum."dedi.

Daha sonra İlk Hristiyanlık dönemine ait 12 kayadan oyma kilisenin bulunduğu Göreme beldesindeki Açık Hava Müzesi'ne geçen konuk Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Gryhauskaite? ye Nevşehir Müze Müdürü Ertuğrul Murat Gülyaz tarafından, müzede bilgiler verdi. Göreme Açık Hava Müzesindeki Elmalı Kiliseyi Kapadokya Rehberler Odası Başkanı'nın da refakatinde gezerek kilisenin tarihine ilişkin bilgiler alan Dalia Gryhauskaite,

Daha sonra heyet ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gezisine Kapadokya bölgesinde peribacalarının en yoğun olduğu merkez olarak da bilinen Zelve Paşabağları'nda devam eden konuk Cumhurbaşkanı,Kapadokya ziyareti kapsamında Avanos ve Özkonak'daki tarihi ve turistik merkezleri de ziyaret ederek devam ettirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Gryhauskaite Kapadadokya?da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement