Lisanslı Depoculuk, Fındıkta Fiyat İstikrarı Sağlayacak - Son Dakika
Güncel

Lisanslı Depoculuk, Fındıkta Fiyat İstikrarı Sağlayacak

Lisanslı Depoculuk, Fındıkta Fiyat İstikrarı Sağlayacak

Düzce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kabaoğlu: "Lisanslı depolar, fındık fiyatındaki istikrarının sağlanmasında ciddi katkılar sağlayacak''

16.07.2013 14:24

Düzce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, lisanslı depoların fındık fiyatındaki istikrarının sağlanmasında ciddi katkılar sağlayacağını söyledi.

Kabaoğlu, TMO-TOBB Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Düzce Şube Müdürü Mehmet Tekin'i ziyaret ederek, lisanslı depolarla ilgili bilgi aldı.

Düzce'de 2013 yılı fındık rekoltesinin 52 bin 380 ton tahmin edildiğini belirten Kabaoğlu, "Fındık üreticilerinin ürünlerini emanete bırakmak yerine lisanslı depoya vermeleri kendileri için fiyat avantajı sağlayacak. Lisanslı depolar, fındık fiyatındaki istikrarının sağlanmasında ciddi katkılar sağlayacak. Üreticimiz bu sayede istediği zaman, istediği fiyata ürününü satma imkanı elde edecek" diye konuştu.

Tekin ise lisanslı depoların fındık alımına hazır olduğunu ve 10 bin ton depolama kapasitesine sahip bulunduğunu kaydederek, "Depolarımız her ay fiziksel ve kimyasal analizlere tabi tutulacak, üreticiler ve tüccarlar fındıklarını rahatlıkla tüm risklere karşı sigortalı olan lisanslı depolara teslim edebilecek" şeklinde konuştu.

Lisanslı depoculuk

Düzce ve Ünye'de faaliyet gösteren lisanslı depolar, fındık ticaretini kolaylaştırmak, depolama için yaygın sistem oluşturmak, ürün sahiplerinin mallarının emniyetini sağlamak ve kalitesini korumak, ürünlerin mülkiyetini temsil eden, satışını ve teslimini sağlayan, teminat verilebilen ürün senedi çıkartmak ve standartları belirlenmiş fındığın depolanması amacıyla kuruldu. - Düzce

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lisanslı Depoculuk, Fındıkta Fiyat İstikrarı Sağlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement