Liceli Milli Atlet Olimpiyatlara Koşuyor - Son Dakika
Güncel

Liceli Milli Atlet Olimpiyatlara Koşuyor

Diyarbakır'ın Lice ilçesinin Üçdamlar köyünde yaşayan, yeteneğinin keşfedilmesiyle dünya şampiyonasında 3'üncülük elde eden milli sporcu Şirin Karabal başarısını 2020 Tokyo Olimpiyatlarında taçlandırmak istiyor.

01.10.2017 19:33

Diyarbakır'ın Lice ilçesinin Üçdamlar köyünde yaşayan, yeteneğinin keşfedilmesiyle dünya şampiyonasında 3'üncülük elde eden milli sporcu Şirin Karabal başarısını 2020 Tokyo Olimpiyatlarında taçlandırmak istiyor.

12 çocuklu Karabal ailesinin ekonomik imkansızlıklar nedeniyle okuyan tek çocuğu olan 17 yaşındaki Karabal'ın spor yaşamı yeteneğinin öğretmeni tarafından keşfedilmesiyle başladı.

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından yapılan ilçe seçmelerine öğretmeninin iknası sonucu katılan Karabal, birincilikle il seçmelerine katılmaya hak kazandı.

Diyarbakır'da Kayapınar Belediyespor'da atletizm hayatını sürdüren Karabal, bu süreçte il, bölge ve Türkiye şampiyonlukları elde etti.

Karabal, İtalya'da yapılan, "Dünya Yıldızlar Dağ Koşusu Şampiyonası"nda 8 bin metrede 3'üncü seçilerek bronz madalya aldı.

Hedefini büyüten Karabal, 24 Temmuz-9 Ağustos 2020'de Japonya'nın başkenti Tokyo'da gerçekleştirecek olimpiyatlarda dünya şampiyonu olmak için görevlendirilen belediye bünyesinde hazırlıklarını sürdürüyor.

Lice'den başlayan yaşamını dünya ölçeğinde başarılarla taçlandırmaya çalışan milli atlet, bölge gençlerine umut oldu.

"Çok zorluk çektim"

Karabal başarıya uzanan öyküsünü AA muhabirine anlattı.

Çiftçi bir babanın oğlu olduğunu belirten Karabal, maddi nedenlerle kendisinden büyük 11 kardeşinin bu nedenle okuyamadığını söyledi.

Köyde 7. sınıfta okurken beden öğretmeninin ısrarı üzerine katıldığı seçmelerde sağladığı başarı ile spor yaşamının değiştiğini belirten Karabal, milli sporcu olduğu için gelecek yıl beden eğitimi bölümüne kayıt yaptıracağını dile getirdi.

"Köyde okurken çok zorluk çektim. Kayapınar Belediyesi gerek ulaşım gerekse elbise ve maddi konular olsun bana sahip çıktı. İtalya'ya gitmeyi hayal edemiyordum. Ama gittiğimde de başarı kazanacağımı hisettim. Başarım takdir edildi." diyen Karabal, başarısının herkesi mutlu ettiğini, bundan gurur duyduğunu aktardı.

Kazandığı her başarının kendisini daha da heyecanlandırdığını ifade eden Karabal, hedefinin yükseldiğini vurguladı.

Karabal, "Lice'de çektiğim sıkıntılar vardı. Ona rağmen ülkem adına Lice'den İtalya'ya başarı hikayesi yazdım, dünya 3'üncüsü oldum. Orada ülkemi temsil etmek beni gurulandırdı. Hedefim 2020 Tokyo. Olimpiyatlarda ülkemi temsil etmek ve madalya kazanmak istiyorum." diye konuştu.

"Başarısı gençlere örnek oldu"

Kayapınar Atletizm Antrenörü Çetin Aslan, çok yetenekli olduğunu belirttiği Karabal ile yaklaşık 5 senedir ilgilendiğini söyledi.

Karabal'ın ilçe, il ve bölge seçmelerinde sağladığı başarı ile Türkiye şampiyonu olduğunu anlatan Aslan, çektiği tüm zorluklara rağmen genç sporcunun Türkiye'yi Tokyo'da en iyi şekilde temsil edeceğine de inandığını kaydetti.

Olumsuzluklarla anılan Lice'den dünya şampiyonu yetiştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Aslan, bunun gurur verici olduğunu vurguladı.

"Şirin köyde çok zorluk çekiyordu. Köy hayatında yeterince beslenemiyor, yeterli gıda alamıyordu. Köyde antrenman yapması da zordu. Ailesinin Şirin'i okutmak için imkanı da yoktu. Ailesinin Şirin'i okutmaları için ikna ettik. Onlara çocuklarının vatana, millete faydalı olacağı bir yeteneği olduğunu söyledik. Ailesi de izin verdi ve Şirin'i yanımıza aldık." ifadelerini kullanan Aslan, milli sporcuya her türlü desteği verdiklerini belirtti.

Aslan, Karabal'ın kendilerini mahcup etmediğine işaret ederek, "Şirin İtalya'da Diyarbakır'ı, Türkiye'yi temsil etti, madalya aldı, İstiklal Marşımızı okudu.Bu gurur verici. Şirin'in başarısı köylerde, ilçelerde yaşayan diğer gençlere örnek oldu. Şirin'in bu başarısıyla sporcularımızın sayısında artış oldu." şeklinde konuştu.

Liceli Milli Atlet Olimpiyatlara Koşuyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Liceli Milli Atlet Olimpiyatlara Koşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement