Lice'deki gerginlik - DİYARBAKIR\ - Son Dakika
Güncel

Lice'deki gerginlik - DİYARBAKIR\

Lice\'deki gerginlik - DİYARBAKIR\

Diyarbakır ve Batman'da cuma namazı sonrası düzenlenen basın açıklamalarıyla Lice ilçesinde yaşanan olay kınandı.

31.01.2014 18:54

Diyarbakır ve Batman'da cuma namazı sonrası düzenlenen basın açıklamalarıyla Lice ilçesinde yaşanan olay kınandı.

Diyarbakır'da Mustazaflar Cemiyeti üyesi bir grup, cuma namazı sonrasında Ulucami önünde toplanarak dün Lice ilçesinde yaşanan olayı protesto etti.

Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Cemil Cahit Ünsal, Türkiye'de insan hak ve özgürlüklerinin gelişiminde çözüm süreciyle iyileşmelerin olduğunu söyledi.

Ünsal, çözüm sürecinde halkların huzur içinde yaşadığını ifade ederek, "Bu süreçte tüm siyasi partiler barış ve huzur ortamı içinde kendilerini seçmenlerine tanıtma faaliyetleri yapıyor. Kısa süre içerisinde kurulmasına rağmen halkın teveccühünü kazanan Hür Dava Partisi (Hüda-Par) şer çetelerini rahatsız etmiş görünüyor" diye konuştu.

Ünsal, Hüda-Par üyelerinin tehdit edildiğini, parti binalarına saldırılar gerçekleştirildiğini ve seçim propangandası yapmalarının engellendiğini savundu.

-Batman

Batman'da da Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi üyeleri, cuma naması sonrasında Gülistan Caddesi'nde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Mustazaflar Cemiyeti Batman Şube Başkanı Davut Şahin, huzur ortamının bozulmaması için her zaman ellerinden gelini yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini belirtti.

Şahin, şöyle devam etti:

"Halkımız gözü önünde cereyan eden bu manzaraları iyi okumalı ve kendi evlatlarına yönelik saldırılara karşı tavır almalıdır. Hüda-Par'lılar bizim kardeşlerimiz ve bu halkın ta kendisidir. Kardeşlerimize yapılan en ufak bir saldırıda onların yanında olduğumuzu, onların dökülen kanlarının bizim kanımız olduğunu kabul ettiğimizin bilinmesini isteriz. Bu nedenle duyarlı sivil toplum kuruluşlarını, kanaat önderlerini bu konularda insiyatif almaya, saldırgan tarafı dizginlemek için sorumluluk üstlenmeye davet ediyoruz."

Grup, okunan dua ve atılan sloganların ardından dağıldı.

Öte yandan Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Diyarbakır Şube Başkanı Murat Koç da yazılı bir açıklama yaparak, çözüm süreciyle sağlanan toplumsal huzuru bozmayı hedefleyen saldırgan zihniyeti şiddetle kınadığını belirtti.

Koç, seçim süreciyle Hüda-Par'a yönelik bu saldırıların arttığını savunarak, açıklamasında şunları kaydetti:

"Totaliter ve baskıcı bir karaktere sahip bu saldırgan zihniyet, bölgede adeta tek parti hegemonyası kurmaya çalışmakta ve gelişen gündemlere ve süreçlere bağlı olarak dini duyarlılığa sahip kişi ve kurumlara sistematik biçimde saldırmaktadır. MHP Esenyurt binasının açılışı sırasında yaşanan saldırı sonucu bir kişinin hayatını kaybetmesinin ardından MHP'ye başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerinde bulunarak saldırıyla hiçbir ilgileri olmadığını açıkça deklare etme ihtiyacı duyan BDP yetkilileri, konu İslami duyarlılığa sahip kurum ve kişilere yönelen şiddet olunca üç maymunu oynayarak açık bir tutarsızlık içine gömülüyorlar."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lice'deki gerginlik - DİYARBAKIR\ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Doğu Cennetiii: nedense bu baş belaları hep doğudalar neden batıda bunların teşkilatları yok barındırmıyorlar tabi alışmışlar bölge insanının iyi niyetine mustazaflar da kim oluyor acaba neden el kaide canilerini destekliyorlar hangi yüzle konuşuyorlar canileri desteklemek hangi dinde var suriyede bebekleri öldüren nusra ve el kaideyi destekleyen sizler değilmisiniz 8 7 Yanıtla

Advertisement