Leyleklerin Göç Yolculuğu Sındırgı'da Elektrik Kesintilerine Neden Oldu - Son Dakika
Güncel

Leyleklerin Göç Yolculuğu Sındırgı'da Elektrik Kesintilerine Neden Oldu

Leyleklerin Göç Yolculuğu Sındırgı\'da Elektrik Kesintilerine Neden Oldu

Ağustos ayıyla birlikte göç yolculuğuna başlayan leylekler, Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde konakladı. Kıran Mahallesi'nde bulunan leylekler nedeniyle bazı mahallelerde elektrik kesintileri yaşandı. Leylek yoğunluğunun fazla olduğu mahallede sakinler, yüksek gerilim hatlarının leyleklere zarar vermemesi için nöbet tuttu. Leylekler, geceyi geçirdikten sonra erken saatlerde ilçeden ayrıldı. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, her yıl leyleklerin Sındırgı semalarında bulunduğunu belirterek, vatandaşların leyleklerin güvende olması için teyakkuzda beklediğini söyledi. Kıran Mahallesi sakinlerinden Murat Efe ise belediye başkanının elektrik kesintileriyle leylekleri koruduğunu ifade etti.

15.08.2023 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağustos ayıyla birlikte göç yolculuğuna başlayan çok sayıda leylek Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde görüntülendi.
Ulus Dağının eteklerinde bulunan Kıran Mahallesinde konaklayan leyleklerden dolayı bazı mahallelerde elektik kesintileri yaşandı.
1300 metre rakımıyla çevresindeki yerleşim birimlerine göre yüksek konumda yer alan mahallede binlerce leylek ormanlık alanda ve mahalle çevresinde geceyi geçirmek için mola verdi.
Leylek yoğunluğunun fazla yaşandığı Kıran Mahallesi sakinleri yüksek gerilim hatlarının leyleklere zarar vermemesi için sabaha kadar nöbet tuttu.
Derecikören, Düğüncüler, Karacalar mahallelerinde belirli saatlerde leyleklerin zarar görmemesi için UEDAŞ tarafından elektrik kesintileri gerçekleştirildi.
İlçe sakinlerinin cep telefonlarıyla görüntülemeye çalıştığı leyleklerin tünedikleri yerlerde geceyi geçirdikten sonra günün erken saatlerinde ilçeden ayrıldıkları görüldü.
Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş "Leylekler her yıl Sındırgı semalarında bulunuyor. Göç yolunda bulunan şehrimize farklı noktalara leylekler geliyorlar. Bu yıl da yine binlerce leylek Kıran köyde ağaçların üzerine kondular. Vatandaşlarımız da leylekler elektrik direğine konduğunda canlarına bir şey olmasın diye teyakkuzda bekliyorlar. Karacalar bölgesinde ise elektrik direklerine konan leylekler, elektriğin kesilmesine sebebiyet verdi. Derecikören, Pelitören ve Karacalar bölgesinde ise leylekler sabaha karşı gidinceye kadar elektrikler kesintiye uğradı." şeklinde konuştu.
Kıran Mahallesi sakinlerinden Murat Efe de "Hayvanları otlatırken tesadüfen denk geldi. Ama her yıl biz bunu yaşıyoruz. Tabi biz bunları sabaha kadar ara ara gelip kontrol ediyoruz. Bulunduğumuz alanda elektrik telleri var. Sağ olsun belediye başkanımız bu konuda çok duyarlı. UEDAŞ ile işbirliği yapıp elektriği kestiriyor. Sırf leylekler yüksek akıma çarpılmasın diye. Biz de köy halkı olarak gidinceye kadar kontrol ediyoruz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Leyleklerin Göç Yolculuğu Sındırgı'da Elektrik Kesintilerine Neden Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement