Leyla Bir Yıldır Bulunamıyor - Son Dakika
Güncel

Leyla Bir Yıldır Bulunamıyor

Leyla Bir Yıldır Bulunamıyor

DİYARBAKIR'da geçen yıl kaybolan 7 yaşındaki Leyla Baykuşak, aradan 1 yıl geçmesine rağmen hala bulunamadı.

05.09.2010 15:08

DİYARBAKIR'da geçen yıl kaybolan 7 yaşındaki Leyla Baykuşak, aradan 1 yıl geçmesine rağmen hala bulunamadı. Anne Ayşe ve baba Veysi Baykuşak, çocuklarının bulunması yönündeki umutlarını hala taşıdıklarını söyledi.

Geçen yıl bakala giden ve bir daha dönmeyen 7 yaşındaki Leyla Baykuşak, 1 yıldan beri tüm aramalara rağmen hala bulunamadı. Diyarbakır ve Türkiye genelinde emniyet birimlerinin her türlü imkanı kullanmasına rağmen bulunamayan küçük Leyla'nın evindeki matem hala sürüyor. 32 yaşındaki baba Veysi Baykuşak, her yolu denediklerini her yeri aradıklarını belirterek, "Diyarbakır'da bakmadığımız yer kalmadı. Emniyet birimleri hem Diyarbakır'da hem de Türkiye genelinde her türlü arama çalışması yaptı. Allah için artık Leylamı kim götürdüyse bugün mübarek Kadir gecesinin hürmetine bıraksınlar. Kızımın sağ olduğuna inanıyorum. Onu gören yada nerde olduğunu bilen, Allah rızası için bizi arasın yada emniyet birimlerine haber versin" dedi.

Anne 27 yaşındaki Ayşe Baykuşak ise kızının bulunacağına dair umutları olduğunu ve bir gün kızının eve döneceğine inandığını söyledi. Ayşe Baykuşak, "Bir sene oldu. Mübarek Ramazan ayındayız ve bugün Kadir Gecesi. Allah rızası için kızımı bırakın artık" diye konuştu.

İlk günden beri kayıp Leyla'nın bulunması için aileye yardım eden ve derman baba olarak bilinen iyiliksever Yılmaz Acu, ailenin büyük acı çektiğini belirterek şöyle konuştu:

"İnsanın evladını yitirmesi kadar acı bir olay olamaz. Leylamız, tam bir yıl önce kayboldu. Diyarbakır ve Türkiye'de emniyet birimleri aramadık yer bırakmadı ama hala bulunamadı. Anne Ayşe hanım 68 kilodan 38 kiloya indi. Baba Veysi Baykuşak, valilikte çalışıyordu. Dönemin Vali Yardımcısı ve şimdilerde İstanbul Vali Yardımcılığı yapan Ahmet Aydın işe almıştı. O gittikten sonra baba Veysi Baykuşak'ı işten çıkardılar. Kendi imkanlarımla aileye yardım etmeye çalışıyorum" şeklinde konuştu.

Kayıp Leyla'nın 6 yaşındaki kardeşi Bahar'ın da bu yıl okula başlaması gerekiyor. Ancak ekonomik imkansızlıklar nedeniyle henüz hiç bir hazırlık yapılamadı. Leyla'nın küçük kardeşi 3 yaşındaki Bahoz ise olan bitenden habersiz bir şekilde anne Ayşe Baykuşak'ın tek tesselisi oluyor.

Mehmet TÜRK- DİYARBAKIR- DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Leyla Bir Yıldır Bulunamıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement