Levi Strauss & Co. Kadın Jean'lerinin 80. Yıldönümünü Kutluyor - Son Dakika
Güncel

Levi Strauss & Co. Kadın Jean'lerinin 80. Yıldönümünü Kutluyor

Levi Strauss & Co. Kadın Jean\'lerinin 80. Yıldönümünü Kutluyor

Levi Strauss & Co. tarafından 1873 yılında erkekler için icat edilen ve orijinal tasarımlarıyla bir dünya markasına dönüşen Levi's® jean'ler, 1934 yılında kadınlara özel ilk jean'lerini tanıtarak kadın modasına yön verdi.

21.05.2014 10:14  Güncelleme: 10:09

Yeni kalıplarıyla, farklı kumaşlarıyla kadınların ihtiyaç ve zevklerine göre tasarlanan Levi's® jean'ler bu sene 80. yılını kutluyor.

Bu sene denimdeki 80 yıllık başarısını kutlayarak, kadın jean satışlarında tüm dünyada lider konumda olan Levi's®, bu sezon da en feminen stillerden Revel™ serisini, geniş bir yelpazeye sahip skinny çeşitlerini ve ikonik 501® jean'leri sunmaya devam ediyor.

1934 öncesi : Batıdaki kadınlar, eşlerinin ya da erkek kardeşlerinin 1873'te yaratılan ilk original blue jean olan Levi's® 501® jean'lerini giymeye başladılar. Bu pantolonlar, bir çiftçinin zorlu hayatının üstesinden gelebilecek derecede dayanıklıydı. Kadınlar tarafından giyilen bu original Levi's® 501® jean'ler, şimdilerde popüler olan ''Boyfriend'' jean'lerin habercisiydi.

1934: Kadınlara yönelik ilk jean, Lady Levi's® yaratıldı. Erkek 501® jean'lerinden ayrı olarak ortaya çıkan 701 numaralı jean'ler, çiftliklerde çalışan kadınlar için üretildi ve bir çok Batı eyaletinde satıldı.

1930'lar & 1940'lar: Büyük çiftliklerin popülaritesinin artması ile birlikte kadın jean'lerinin satışları sıçrama yaptı.

1950'ler: Erkek Levi's® 501® jean'leri ve klasik denim ceketlerinin yanı sıra Lady Levi's® jean'leri baştan başa tüm Amerika'da satıldı. Ayrıca kadın jean'lerinde düğme yerine fermuar kullanılmaya başlandı.

1960'lar: Çalkantılı bir kültürel devrimin ortasında denim, bir kadının gardırobunda esas ürün olmaya başladı. Jean'ler hem kadın hem de erkekler için isyan ikonu haline geldi. Marka, şimdiki Skinny jean'lerin habercisi, daha dar kesimli jean'leri piyasaya sürdü. Esnek kadın jean'ler genç kızlar arasında popüler olmaya başladı.

1970'ler: Levi's®, kadın jean modasında ''full'' ve ''straight'' kalıplı bir çok kesim ile geniş bir ürün yelpazesi sundu. Bol kesim paçalar ve ispanyol paça modeller popüler stiller haline geldi.

1980'ler: Levi's®, ünlü 501® jean'leri 1981'de kadınlar için piyasaya sürdü. Marka, sadece 2 yıl sonra 1983'te, taşlanmış kadın jean'ini tanıttı.

1990'lar: Levi's® geniş bir ürün serisi sunmaya devam etti ve 501®, 550™, 512™ slim fit modellerini üretti.

2002: Levi's®, kadınlar için yeni trend Super Low jean'lerini piyasaya sürdü.

2010: Levi's®, Curve ID koleksiyonunu piyasaya sürerek kalıpta yeni bir standart oluşturdu.

2013: Levi's®, yenilikçi şekillendirme teknolojisi ve gelişmiş tasarım teknikleri kullanılan, özel sipariş gibi tasarlanmış kesimi ile bir kadının kendisini hergün, iyi hissetmesine ve görünmesine yardımcı olan Revel™ serisini piyasaya sürdü.

Bugün ise yenilediği yenilikçi tasarım tekniklerinin kullanıldığı, denim içinde eriyen özel bir "Sıvı Şekillendirme Teknolojisi" ile kadınların vücut şeklini ön plana çıkaran, belirginleştiren ve istenilen bacak ve kalça görüntüsünü veren Revel jean koleksiyonu, orijinal ve ikonik tasarımıyla dünyanın en çok giyilen jean'i haline gelen Levi's® 501® jean'ler bu sezonda kadınların vazgeçilmezi olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Levi Strauss & Co. Kadın Jean'lerinin 80. Yıldönümünü Kutluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement