"Lapa Lapa Yâr" Okuyucusu İle Buluşuyor - Son Dakika
Güncel

"Lapa Lapa Yâr" Okuyucusu İle Buluşuyor

"Lapa Lapa Yâr" Okuyucusu İle Buluşuyor

Gökyüzünün yazdığı en güzel şiirin imgesi olan kar üzerine yazılmış yazılardan oluşan "Lapa Lap Yâr", kitap raflarında yerini aldı.

27.02.2018 16:53

Gökyüzünün yazdığı en güzel şiirin imgesi olan kar üzerine yazılmış yazılardan oluşan "Lapa Lap Yâr", kitap raflarında yerini aldı. Naif duyguları canlandıran, insanı kendi ile yolculuğa çıkaran derleme niteliğindeki kitap, Edebiyatçı-Şair Yazar Salih Nurettin Çevik imzası ile okuyucusuna sunuldu.

Kar…

Kimine göre insanı uzaklara götüren bir denizdir, kimine göre bir avuç dolusu kocaman bir sevgi... Kimi için esarettir, çiledir, mahsur kalmaktır, üşütür; kimi de onu görünce çocukluğunun ayak izlerinde yürür, içini ısıtır.. Birbirine zarar vermeden yol almanın mümkün olduğunu görür kimi; tıpkı Mevlana gibi. Kimi yaratanın kirli dünyayı temiz gösterme şekli olarak tanımlar onu, kimi de her bir tanesinde hayatın ne kadar temiz ve saf olduğunu düşünür.

Sanatın her dalında olduğu gibi edebiyatın da vazgeçilmez unsuru kar, yeni bir derleme kitap projesi ile ana karaktere büründü. Bugüne kadar yazılmış en zengin içerikli kar hikâyeleri ve deneme yazılarından oluşan "Lapa Lapa Yâr" okuyucularının içini ısıtmak için raflardaki yerini aldı…

Edebiyatın birçok dalında eserler veren Salih Nurettin Çevik imzası ile derlenen kitap, karda yürüyüp iz bırakan isimleri bir araya getirdi.

Aralarında Beşir Ayvazoğlu, Senai Demirci, Rahim Er, Haydar Ergülen, Hekimoğlu İsmail, Mustafa Akar, Sıtkı Caney, Yalvaç Ural, Refika Doğan gibi Türk edebiyatına özgün eserler veren 47 ismi bir araya getiren "Lapa Lap Yâr'ın editörlüğünü Mehtap Altan üstlendi.

AZ Yayınları'ndan çıkan "Lapa Lapa Yâr" , kış muhabbetlerinde çocukluğunu aramak isteyenlerin, kış halinin bin bir türünü keşfetmek isteyenlerin, karın mucizevi valsini merak edenlerin, içinde kar hikayeleri biriktirenlerin başucu kitabı olmaya aday…

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Lapa Lapa Yâr' Okuyucusu İle Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement