Kuzey Kuşak Yolu, Malatya Trafiğini Rahatlatacak - Son Dakika
Güncel

Kuzey Kuşak Yolu, Malatya Trafiğini Rahatlatacak

Kuzey Kuşak Yolu, Malatya Trafiğini Rahatlatacak

14 Km'lik Kuzey Kuşak Yolunun 5.200 Metresi Tamamlandı. Bugüne Kadar 270 Bin M3 Dolgu, 34 Bin M3 Mıcır Serimi, 120 Bin M3 De Stabilize Serimi Yapıldı.

11.01.2011 19:45  Güncelleme: 19:52

Ergenekon üst geçidinden başlayıp, Yıldıztepe mahallesinde mevcut çevre yoluna bağlanacak olan 14 km uzunluğunda ve 30 metre genişliğindeki kuzey kuşak yolu çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

Şehir mezarlığı-Çarmuzu Mahallesi arasında devam eden dolgu ve stabilize çalışmalarını Belediye Başkan Yardımcıları Ertan Mumcu, Ahmet Ceyhan, bazı Belediye Meclis Üyeleri ve daire müdürleriyle birlikte yerinde inceleyen Belediye Başkanı Ahmet Çakır, burada basın mensuplarına bilgiler verdi.

Malatya Belediye'sinin önemli projelerinden bir tanesi…

11 Ocak Salı günü gerçekleşen inceleme gezisinde, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kuzey Kuşak Yolu'nun en önemli projelerinden bir tanesi olduğunu belirterek, yolun bitirilmesiyle birlikte Malatya trafiğinin önemli ölçüde rahatlayacağını söyledi.

Kuzey Kuşak Yolu'nun Malatya'nın doğu-batı bağlantı arterlerinden bir tanesi olacağını kaydeden Başkan Çakır, ayrıca bu yol sayesinde çevreyolu kuzeyindeki bölgelerin gelişmesine ve değer kazanmasına katkı sağlayacağını söyledi.

Ekiplerimiz 24 saat çalışıyor…

14 km'lik yolun 5200 metresinin tamamlandığını belirten Başkan Çakır, "Burada 270 bin m3 dolgu, 34 bin m3 mıcır serimi, 120 bin m3'lük stabilize serimi yaparak Ergenekon üst geçidinden, şehir mezarlığına kadar olan bölümü tamamladık. Şehir Mezarlığı ile Çarmuzu Tren geçidine kadar olan yoldaki çalışmamız da hızlı bir şekilde devam ediyor. Burada 15 tane iş makinamız 24 saat çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Tren yolu geçidine kadar geldiğimiz taktirde Kuzey Kuşak Yolu'nun %50'sini tamamlamış olacağız" dedi.

2012'de bitirilmesi planlanıyor…

Ergenekon üst geçidi-Hal binası arasında yapılan kuzey kuşak yolu çalışmalarına altyapı çalışmaları ile birlikte 5 milyon lira üzerinde bir harcama yapıldığını kaydeden Başkan Çakır, hedeflerinin 2012 yılı sonuna kadar yolu bitirmek olduğunu söyledi.

Başkan Çakır, yol çalışmalarının belediye imkanlarıyla gerçekleştirildiğini de sözlerine ekledi.

Başkan Çakır Kuzey Kuşak yolu inceleme gezisine katılan basın mensuplarının

"Çalışan Gazeteciler" Gününü Kutladı.

Başkan Çakır, inceleme gezisi sırasında basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak, gazetecilerin halkla yöneticiler arasında bir köprü görevi yaptığını, vatandaşların bilgi edinmesinin yanı sıra, sorunların ilgili kurumlara iletilmesi noktasında önemli bir görev üstlendiğini belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kuzey Kuşak Yolu, Malatya Trafiğini Rahatlatacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement