Kuyumcu Soyguncuları, Asılsız İhbarla Polisi Test Etmiş - Son Dakika
Güncel

Kuyumcu Soyguncuları, Asılsız İhbarla Polisi Test Etmiş

Kuyumcu Soyguncuları, Asılsız İhbarla Polisi Test Etmiş

Adana'da 2 kişinin öldürüldüğü, 4 kişinin de yaralandığı kuyumcu soygununu planlayan 19 yaşındaki Kemal Tekin'in, polisin olay yerine kaç dakikada geldiğini test etmek için 155'e Polis İmdat hattına asılsız ihbarlar yaptığı ortaya çıktı.

05.09.2013 15:44

Adana'da 2 kişinin öldürüldüğü, 4 kişinin de yaralandığı kuyumcu soygununu planlayan 19 yaşındaki Kemal Tekin'in, polisin olay yerine kaç dakikada geldiğini test etmek için 155'e Polis İmdat hattına asılsız ihbarlar yaptığı ortaya çıktı. Sahte ihbarlara ortalama 7 dakikada ulaşan polisin, soygunun gerçekleştiği gün olay yerine 3 dakikada ulaştığı, buna rağmen şüphelilerin kaçmayı başardığı belirtildi.

Geçen 26 Ağustos'ta merkez Seyhan İlçesi Kıbrıs Caddesi üzerindeki Baygın Kuyumculuk'u pompalı tüfekle basıp, 4 kilo 500 gram altını gasp ettikleri sırada yan binadaki kuaför 46 yaşındaki Alican Aytaç ile oğlu 16 yaşındaki Mahir Aytaç'ı öldüren, 4 kişiyi de yaralayan 7 soyguncudan 4'ü yakalandı. Polisin titiz takibiyle soygunu planlayan Kemal Tekin, cinayetleri işleyen Abdullah Arslan ile silahları temin eden Nazım Akipa ile soygunda kullanılan otomobili kiralayan 18 yaşındaki Şükrü Akad, yakalanıp, tutuklandı. Diğer şüpheliler 21 yaşındaki Ferman A., Özgür Y. ile Rojhat A.'nın yakalanmasına çalışıldığını bildirildi.

KAÇIŞ GÜZERGAHINDA SÜRÜŞ EĞİTİMİ

Kanlı soygunu araştıran polis eylem ile ilgili ayrıntılara da ulaştı. Buna göre, silahlı soygunu 4 ay önce planlayan Kemal Tekin, farklı şehirlerde olan arkadaşlarını tek tek çağırıp eyleme ortak etti. Soygun için en ince ayrıntıyı bile hesaplayan Tekin, silahları temin etme işini Ferman A.'ya, kaçarken binecekleri otomobili bulma işini ise Şükrü Akad'a verdi. Kaçış güzergahında sürüş eğitimi yapan Akad da en hızlı geçiş yapabilecekleri sokakları belirledi.

ASILSIZ İHBAR YAPARAK POLİSİ TEST ETMİŞ

Planı uygulamaya koymadan önce son kez eylemi gözden geçiren Kemal Tekin, soygundan bir hafta önce de polisin olaylara ulaşma hızını test etti.

Hedefteki kuyumcunun önüne gelen Tekin, 155'i arayıp 'silahlı kavga' ihbarında bulundu. İhbardan sonra karakol ve asayiş ekiplerinin olay yerine ulaşma süresini kronometre ile ölçtü. İhbarın yapıldığı bölgeye 7 dakikada gelen ekipler, olay olmadığını görünce Kıbrıs Caddesi'nden ayrıldı. Süreye göre Tekin de soygunda kazanacakları zamanı hesaplamış oldu.

POLİS 3 DAKİKADA ULAŞTI

Soygunun olduğu gün ise ihbar saat 09.45'te yapıldı. 155 merkezindeki polisler, telsizle bölgeye en yakın ekibi yönlendirdi. Haber merkezinin yaptığı telsiz anonsundan 3 dakika sonra ekipler olay yerine ulaştı. Ancak soyguncular, olay yerinden kaçmayı başardı.

ALTINLARI PAYLAŞMAK İÇİN HASSAS TERAZİ ÇALMIŞLAR

1660 gram altın çalan şüpheliler, delil bırakmamak için kaçışta kullandıkları otomobili yaktı. Çaldıkları altını paylaşmaya sırası geldiğinde ise tartmak istedi. Ellerinde altını tartacak terazi olmayan şüpheliler, Gülbahçe Mahallesi'ndeki bir eczaneden hassas terazi çaldı. Altınları tartarak paylaşan şüpheliler farklı yerlere dağıldı. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kuyumcu Soyguncuları, Asılsız İhbarla Polisi Test Etmiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement