Kuveyt ve BAE’den iki tarafa da ‘diyaloğa dönün’ çağrısı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kuveyt ve BAE’den iki tarafa da ‘diyaloğa dönün’ çağrısı

Kuveyt ve BAE’den iki tarafa da ‘diyaloğa dönün’ çağrısı
07.03.2026 22:29

ABD ve İsrail ile İran arasında karşılıklı saldırılar ile devam eden Orta Doğu'daki savaştan etkilenen Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden iki tarafa da bir çağrı geldi. Kuveyt Emiri Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ile BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan, bölgedeki gerginliğin sona erdirilmesi, diyaloğa ve diplomatik çözümlere dönülmesi çağrısında bulundu.

ABD ile İsrail'in İran'a yönelik saldırıları, Tahran'ın da misillemeleri devam ederken Kuveyt Emiri Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

GERGİNLİĞİN SONLANDIRILMASI VE DİYALOĞA DÖNÜLMESİ ÇAĞRISI

Görüşmede iki lider, son İran saldırılarının ardından ülkelerinin ve halklarının durumuna ilişkin karşılıklı bilgi aldı. Taraflar, söz konusu saldırıları şiddetle kınayarak bunun iki ülkenin egemenliğine yönelik bir ihlal olduğunu, ayrıca uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler (BM) Şartı'na açıkça aykırı olduğunu vurguladı.

Kuveyt Emiri ile BAE Devlet Başkanı, gerginliğin sonlandırılması ve diyaloğa dönülmesi çağrısında bulundu
Kuveyt Emiri Sabah ile BAE Devlet Başkanı Al Nahyan

İki lider ayrıca ülkelerinin güvenlik ve istikrarını desteklemek için mevcut tüm imkanları kullanma konusundaki kararlılıklarını yineledi. Görüşmede, gerginliği tırmandıran eylemlerin derhal durdurulması ve diyaloğa dayalı diplomatik çözümlere geri dönülmesi gerektiği ifade edildi.

ABD-İSRAİL'İN İRAN'A SALDIRILARI

İsrail ve ABD, Tahran ile Washington yönetimleri arasında müzakereler sürerken, 28 Şubat'ta İran'a askeri saldırı başlattı. İran da İsrail'in yanı sıra ABD üslerinin bulunduğu, BAE, Kuveyt ve Katar başta olmak üzere bazı bölge ülkelerinde belirlediği hedeflere saldırılarla karşılık verdi. ABD-İsrail saldırılarında, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in yanı sıra çok sayıda üst düzey yetkili öldü. İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Kermanpur, ABD-İsrail saldırılarında 926 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. İsrail ise İran'la karşılıklı saldırıların başlamasından bu yana 11 kişinin öldüğünü, aralarında panik atak geçirenlerin de olduğu 502 kişinin yaralandığını duyurdu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kuveyt ve BAE’den iki tarafa da ‘diyaloğa dönün’ çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Zafer El Zafer El:
    şükür ins bu dünya hepimize yeter ne gerek var savaşa kan göz yaşına mutlu mesut yaşamak varken diyaloğa dönün analar ağlamasın yeter artık 0 0 Yanıtla
  • SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement