Kütüphane Haftası Gebze’de Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Kütüphane Haftası Gebze’de Kutlandı

Kütüphane Haftası Gebze’de Kutlandı

Kütüphane Haftası Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde Düzenlenen Etkinlikle Kutlandı.

31.03.2011 12:27

Kütüphane haftası osman hamdi bey kültür merkezi'nde düzenlenen etkinlikle kutlandı. Etkinlikte, ilköğretim öğrencileri arasında en fazla kitap okuyanlara çeşitli ödüller takdim edildi

Kütüphane Haftası Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikle kutlandı. Gebze Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kutlama etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından Ziya Osman Saba'nın 'Okuma Kitaplarım' isimli yazısı öğrenciler tarafından okundu. Kitap okumanın öneminin vurgulandığı oratoryo ve slayt gösterilerinin ardından öğrencilerin seslendirdiği türküler, salonu dolduran konuklardan büyük alkış aldı. Yine ilköğretim öğrencileri tarafından sergilenen 'Kitaplar Arasında' isimli tiyatro oyunun ardından, Koç İlköğretim Okulu halkoyunları ekibinin Burdur yöresi halk oyunları gösterisi konuklar tarafından ilgiyle izlendi.

Kitap Okuyanlara Ödül Verildi

Programın sonunda ilköğretim öğrencileri arasında en fazla kitap okuyanlara çeşitli ödüller takdim edildi. Ödül töreninin sonunda kısa bir konuşma yapan Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Külte, kitap okumanın önemine değindi. Külte, "Programda emeği geçenleri bir kez daha sizlerin huzurunda kutluyorum.

Üniversite mezunlarımız 300 kelime kullanarak konuşurken, eğitim düzeyi düşük olan insanlarımız arasında bu sayı 100'e kadar iniyor. Bunun artması, bilgili bir nesil yaratılması için, gençlerimiz ve çocuklarımız bol bol kitap okumaya teşvik edilmelidir. Gelecek yarınların teminatı olan gençleri okuyan toplumlar gelecek yüzyılın söz sahibi olacaklar" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kütüphane Haftası Gebze’de Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement