Kutup Bölgesinin Doğa Fenomenleri Görenleri Şaşırtıyor - Son Dakika
Güncel

Kutup Bölgesinin Doğa Fenomenleri Görenleri Şaşırtıyor

Kutup Bölgesinin Doğa Fenomenleri Görenleri Şaşırtıyor

Norveçli hobi fotoğrafçısı Björn Hansen'in Norveç'in Kvalsund bölgesinde fotoğrafladığı bulut görenleri hem büyüledi hem de korku yarattı.

22.02.2016 10:40  Güncelleme: 11:52

Kutup bölgelerinin doğa fenomenleri görenleri şaşırtmaya devam ediyor.

NORVEÇLİ FOTOĞRAFÇI ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİ

Norveçli hobi fotoğrafçısı Björn Hansen'in Norveç'in Kvalsund bölgesinde Pazar sabahı rastlayıp fotoğrafında ölümsüzleştirdiği bulut oluşumu görenlerde yarattığı hayranlık kadar bazılarında da korku yaratıyor.

"BU SEFERKİ ÖNCEKİLERDEN DAHA BÜYÜK"

Björn Hansen daha önce de bu tip bulut oluşumlarına rastladığını, ancak bu seferkinin öncekilerden çok daha büyük olduğunu söyledi.

YORUMCULAR ÜRKÜTÜCÜ BULDU

Facebook sayfasında paylaştığı fotoğrafa 2 bin 300'den fazla yorum alan hobi fotoğrafçısı "Demek ki bir çok kişi bu fenomeni daha önce hiç görmemiş" diyerek, bazılarının da "neredeyse ürkütücü" yorumu yaptıklarını belirtti.

'MERCİMEK BULUTU' OLARAK BİLİNİYOR

Meteoroloji uzmanı Norveçli Rune Olav Skoglund halk arasında "mercimek bulutu" adı verilen, Latince adı ile "lenticularis" bulutunun atmosferin yüksek kesimlerindeki kuvvetli rüzgarlar neticesinde oluştuğunu, rutubetli havanın yukarı doğru itildiğini, rüzgarların bulutun üst kesimlerinde esmesi sonucu bulutun genellikle badem şekli aldığını belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kutup Bölgesinin Doğa Fenomenleri Görenleri Şaşırtıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • chp,li: akilsiz doga,,sadece akillilarin yapabilecegi bu olaylari nasil yapabilir,,? bence bu olaylari yapan yüce yaratici olan Allahtir. 2 1 Yanıtla
  • Tabi ki şiddetli soğuklar cabası.: Kutup bölgeleri gerçek bir doğa harikası,imkan olsa da görebilsek. 1 1 Yanıtla
  • VESSELAM: ÖNÜ ARKASI, KOLU YAKASI......... 0 1 Yanıtla

Advertisement