Kütahya'da Köylüler Kanoyla Tanıştı - Son Dakika
Güncel

Kütahya'da Köylüler Kanoyla Tanıştı

Kütahya\'da Köylüler Kanoyla Tanıştı

Kütahya'da vefat eden ünlü çini ustası Sıtkı Olçar'ın anısına Porsuk Barajı'nda kano etkinliği düzenlendi.

03.10.2016 00:46

Kütahya'da vefat eden ünlü çini ustası Sıtkı Olçar'ın anısına Porsuk Barajı'nda kano etkinliği düzenlendi. Etkinlikte köylü kadınlar da kanoya bindirildi.

Merkeze bağlı Sofça Köyü yakınındaki Porsuk Barajı'nda 'Frig Vadisi Kano Şenliği' etkinliği düzenlendi. Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir'in de izlediği etkinliğe çeşitli illerden gelen 32 sporcu katıldı. Etkinlikte Sofça Köyü'nde oturan kadın ve çocuklar da kanolara bindirilerek bir süre barajda gezdirildi. Kadınlar, kanoya binmenin çok heyecanlı olduğunu söyledi.

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, "Sofça bugün çok güzel bir faaliyete ev sahipliği yapıyor. 32 kano tutkunu çeşitli illerden gelerek buradaki güzelliği paylaşıp etkinliklerini dünyaya duyuracaklar. Bu faaliyetlerin devamı için Kütahya Valiliği olarak verilebilecek destekleri planlayacağız. Bu imkandan daha fazla istifade etmeyi, buradaki alanı spor camiasına kazandırmaya çalışacağız. Bu spor Kütahya'nın tanıtımı için iyi bir fırsat. Bu faaliyete destek veren herkese teşekkür ederiz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kütahya'da Köylüler Kanoyla Tanıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement