Kütahya'da Canlı Hayvan Pazarı Kurbanlık Satışları İçin Açıldı - Son Dakika
Güncel

Kütahya'da Canlı Hayvan Pazarı Kurbanlık Satışları İçin Açıldı

Kütahya\'da Canlı Hayvan Pazarı Kurbanlık Satışları İçin Açıldı

Kütahya-Tavşanlı Çevre Yolu yakınında kurulan Canlı Hayvan Pazarı, kurbanlık satışları için açıldı. Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı, pazarın açılışında yaptığı konuşmada, gerekli tedbirler alınarak yeniden açılan pazarın bayramın ikinci gününe kadar açık kalacağını belirtti. Pazar, 210 adet büyükbaş, 119 adet küçükbaş hayvanlar için kapalı padok ve 152 adet açık padok sayısıyla hizmet veriyor. Kütahya'da 11 noktada kurban kesim alanları oluşturulduğu da açıklandı.

23.06.2023 15:04

Kütahya'da kurbanlık satışları için hazırlanan "Canlı Hayvan Pazarı" açıldı.

Kütahya- Tavşanlı Çevre Yolu yakınında kurulan pazara sabah erken saatlerden itibaren hayvanlarını getiren üreticiler, kurbanlıklarını satışa sunmaya başladı.

Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı, pazarın açılışında yaptığı konuşmada, şap hastalığı nedeniyle bir süredir kapalı olan Canlı Hayvan Pazarı'nın, gerekli tedbirler alınarak kurbanlık satışları için yeniden açıldığını söyledi.

Pazarın bayramın ikinci gününe kadar açık kalacağını belirten Damcı, şunları kaydetti:

"Canlı Hayvan Pazarı'mızda 210 adet büyükbaş, 119 adet küçükbaş hayvanlar için kapalı padokumuz bulunmakta. 152 adet de açık padok sayımızla üreticilerimize hizmet veriyoruz. Padoklarımız dışında küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarımız için serbest bölümler de bulunmakta. Pazarımız, 10 bin adet küçükbaş, 1500 adet de büyükbaş hayvan alacak kapasitedir."

Damcı, kentte 11 noktada kurban kesim alanları oluşturduklarını dile getirerek, kurban kesiminde temizlik kurallarına dikkat edilmesi çağrısında bulundu.

İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık da Kütahya'da kurbanlık sayısı bakımından herhangi bir sıkıntının bulunmadığını, 18 bin 160 adet büyükbaş, 77 bini aşkın küçükbaş kurbanlık hayvanın bulunduğunu ifade etti.

Daha sonra, İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş tarafından yapılan duanın ardından pazarın açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kütahya'da Canlı Hayvan Pazarı Kurbanlık Satışları İçin Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement