Kütahya'da "14 Mart Dünya Pi Sayısı Günü" Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Kütahya'da "14 Mart Dünya Pi Sayısı Günü" Etkinliği

Kütahya\'da "14 Mart Dünya Pi Sayısı Günü" Etkinliği

Matematik sabiti "Pi Sayısı" anısına tüm dünyada kutlanan "14 Mart Dünya Pi Sayısı Günü", Domaniç Ortaokulu'nda düzenlenen bir etkinlikle kutlandı.

14.03.2017 19:09

Matematik sabiti "Pi Sayısı" anısına tüm dünyada kutlanan "14 Mart Dünya Pi Sayısı Günü", Domaniç Ortaokulu'nda düzenlenen bir etkinlikle kutlandı.

Domaniç İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Pi Günü'nün ilçede ilk defa kutlandığını söyledi.

Etkinliği düzenleyen öğretmen ve öğrencilere teşekkür eden Zengin, "Öğrencilerin matematiğe olan ilgisini artırmak için çok özel bir etkinlik oldu. Öğretmenden öğrencisine herkesin bir katkısı var. Düzenlen bu etkinlikte emeği olan herkesi kutlarım." dedi.

Domaniç Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Pınar Demiröz ise, Pi simgesi şeklinde pasta, çörek ve kurabiyeler hazırladıklarını belirtti.

Demiröz, "Pi harfinin yaklaşık değeri 3.14'tür. Bu sebeple dünyada olduğu gibi ülkemizde de 3. ayın 14. günü olan 14 Mart'ta 'Dünya Pi Günü' olarak seçilmiş. Biz de okulda bugünü kutlamak istedik. Pi ile ilgili etkinlikler yaptık, içerisinde pi olan kelimeleri resmettik. Üzerimize 'Pi' tişörtler yaptık ve Pi'nin önemini anlamaya çalışıp, öğrendiklerimi arkadaşlarımızla paylaştık." diye konuştu.

Etkinliğe katılan Domaniç Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, tüm sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Karaloğlu, program sonunda öğrencilerle birlikte "Pi" sayısı olan pastayı kesti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kütahya'da '14 Mart Dünya Pi Sayısı Günü' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement