"Kurtuluş Son Durak" Filminin Ankara Galası Yapıldı - Son Dakika
Güncel

"Kurtuluş Son Durak" Filminin Ankara Galası Yapıldı

"Kurtuluş Son Durak" Filminin Ankara Galası Yapıldı

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, kadına yönelik şiddete ilişkin, "Hepimizin hassasiyeti belli, toplumsal olarak büyük bir hassasiyet gelişti ve o konuda ondan da memnunuz.

05.01.2012 22:39

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, kadına yönelik şiddete ilişkin, "Hepimizin hassasiyeti belli, toplumsal olarak büyük bir hassasiyet gelişti ve o konuda ondan da memnunuz. Doğrusu, şu anda bu konu üzerinde hem sivil toplum kuruluşları hem kamunun üretmeye çalıştığı yoğun politikalar var" dedi.

"Kurtuluş Son Durak" adlı filmin Ankara galası, Cinebonus Panora Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirildi. Gala gösterimine Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Sever, İhlas Ankara Medya Grubu Başkanı Nuri Elibol, Gazeteci Can Dündar, Yapımcı Ayşen Sever ve çok sayıda davetli katıldı.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, filme ilişkin yaptığı konuşmada, "Bu kadar seçkin sanatçımızın rol aldığı ve bildiğimiz bir yönetmenin yönettiği böyle önemli bir filmi seyretmeye geldik. Bunun galasında bulunmak ve geriden çok çok iyi bildiğimiz sanatçılarımızın ürettiği bir filmi izlemek, bizim için bir zevk olacak" dedi.

Atalay, kadına yönelik şiddete ilişkin, "Hepimizin hassasiyeti belli, toplumsal büyük bir hassasiyet gelişti o konuda ondan da memnunuz. Doğrusu, şu anda bu konu üzerinde hem sivil toplum kuruluşları hem kamunun üretmeye çalıştığı yoğun politikalar var. Herhalde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de gelecek" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Sever ise, filmin aslında bir mizah filmi olduğunu belirterek, "Çıkış noktası kadına yönelik şiddet. Kadına yönelik şiddet özünde çok soğuk, insanı ürperten geren bir konu ama mizah yoluyla bu soruna işaret ediliyor" dedi.

Filmin yapımcısı Ayşen Sever, filmin senaryosunu Barış Pirhasan'ın yazdığını belirterek, çok keyifli ve eğlenceli bir set ortamının olduğunu kaydetti. Sever, ilk galanın İstanbul'da yapıldığını anlatarak, seyirciyi kucaklayan bir işi ortaya çıkardıklarını söyledi. Sever, oyuncuları belirleme aşaması ile ilgili, "Benim hayal kastımdı bu. Yönetmen ve senaristimizle oturduğumuzda, senaryo oluştururken ben o aşamalardan itibaren hep içindeydim projenin. Kim oynar, hangi karakteri kim canlandırır ve dedim

'ben bir hayal kast yapacağım, bakalım ne olacak' ve gerçekleşti. Hayal kastım tam da buydu, hepsine gittiklerinde senaryoyu çok beğendiler" diye konuştu.

Sever, projenin uzun süreçli bir iş olduğunu ve bu süreçte inanılan işin karşılığının görüleceğini söyledi. Sever, çekimlerin 6 haftada tamamlandığını, senaryo aşamasının 3 aylık bir çalışma olduğunu anlattı. Sever, filmi 6 Ocak vizyon tarihine yetiştirmeye çalıştıklarını, gişe beklentilerinin yüksek olduğunu ve seyircinin samimiyetine inandıklarını söyledi.

Oyuncu Demet Akbağ ise, "Uzun süredir gelmemiştim Ankara'ya, benim için de heyecan oldu. Ankara seyircisiyle seyretmek her zaman keyiflidir güzel eserleri; bakalım beğenecekler mi? Biz de heyecan içinde bekliyoruz" dedi.

Filmin gösterimini Atalay ve eşi, oyuncular Demet Akbağ, Belçim Bilgim, Mete Horozoğlu, Damla Sönmez ve Asuman Dabak ve çok sayıda davetli izledi. Filmde, nikaha 2 hafta kala nişanlısı tarafından terk edilen psikolog Eylem'in, taşındığı mahalledeki Saadet Apartmanı'nda her şeyi değiştirmesi ve tüm kadınların kendilerini sorgulamaları işleniyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Kurtuluş Son Durak' Filminin Ankara Galası Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement