Kurt Westergaard: Ne Pahasına Olursa Olsun İfade Özgürlüğünü Savunalım Arşiv - Son Dakika
Güncel

Kurt Westergaard: Ne Pahasına Olursa Olsun İfade Özgürlüğünü Savunalım Arşiv

Kurt Westergaard: Ne Pahasına Olursa Olsun İfade Özgürlüğünü Savunalım Arşiv

Dha DIŞ HABER - Kurt Westergaard: Ne pahasına olursa olsun ifade özgürlüğünü savunalım Ünsal Turan / Kopenhag (DHA) PARİS'te Charlie Hebdo dergisine yapılan terör saldırısını yorumlayan Danimarkalı karikatürist Kurt Westergaard 'Ne pahasına olursa olsun ifade özgürlüğünü savunalım' dedi.

07.01.2015 22:01

Dha DIŞ HABER - Kurt Westergaard: Ne pahasına olursa olsun ifade özgürlüğünü savunalım

Ünsal Turan/ Kopenhag (DHA)

PARİS'te Charlie Hebdo dergisine yapılan terör saldırısını yorumlayan Danimarkalı karikatürist Kurt Westergaard 'Ne pahasına olursa olsun ifade özgürlüğünü savunalım' dedi. Danimarka'da 30 Eylül 2005 tarihinde Jyllands Posten gazetesinde Hz.Muhammed karikatürleri yayınlayan 12 karikatüristten biri olan Kurt Westergaard 'Benim için her ne kadar dehşet verici bir saldırı olsa da ifade özgürlüğünü savunmaya devam etmeliyiz. İfade özgürlüğünü savunmak belki bazı hayatlara mal olabilir ama savunmak zorundayız. Bu saldırı medya dünyasında bir şok dalgası yaratmış olmalı. Peki ne yapacağız' Karikatür ve yazılarımızı yayınlamakta daha çok mu dikkatli olacağız? Tabi ki hayır. İfade özgürlüğü için mücadeleye devam etmeliyiz. Bazıları bundan rahatsız olabilir ama yazdıklarımız, çizdiklerimiz orada bulunmak zorunda. Bazı anarşistler değerli politikacılar, güç kaynakları ve insanların üzerine gidiyorlar? dedi. Kurt Westergard, Muhammed karikatürleri çizdiği için hiçbir zaman pişmanlık duymadığını ve duymayacağını belirterek, zaman içerisinde eleştirici karikatürler çizmeye devam ettiğini söyledi. Westergard 'Dikkat edeceğimiz şey, ürkütücü sonuçları da olsa geri adım atmamak. Daima ileri gitmek olmalıdır' dedi.

KALLEŞÇE SALDIIYI KINIYORUZ

Saldırıya tüm dünyadan gelen tepkiler devam ederken, sosyal medyada Hz.Muhammed karikatürlerini paylaşmaya başlayanların sayıları giderek artmaya başladı. Danimarka İslam Komitesi tarafından yapılan açıklamada 'Biz bu kalleşçe saldırıyı kınıyoruz. İslam ve Müslümanlar suçsuzdur. Çünkü İslam dini masum insanlara zarar vermemeyi emreder. Medya kuruluşları ve politikacıları masum Müslümanlarla teröristleri ayırt etmeye davet ediyoruz' denildi. Diğer yandan Fransız Büyükelçiliğine akın eden insanlar taziye defterini imzalayıp çiçekler bıraktılar. Siyasetçiler de saldırıyı kınarken, Avrupa'da İslamlaşmanın tekrar tartışmaya açılması gerektiğini savundular.

__________ ESET NOD32 Antivirus tarafından sağlanan bilgiler, virüs imza veritabanı sürümü: 10977 (20150107) __________

İleti ESET NOD32 Antivirus tarafından denetlendi.

http: www.nod32.com.tr

(Tür: Dış)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kurt Westergaard: Ne Pahasına Olursa Olsun İfade Özgürlüğünü Savunalım Arşiv - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement