Kurbanlıklar İstanbul'a Giriş Yapmaya Başladı - Son Dakika
Güncel

Kurbanlıklar İstanbul'a Giriş Yapmaya Başladı

Kurbanlıklar İstanbul\'a Giriş Yapmaya Başladı

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, kurbanlık hayvanlar İstanbul'a giriş yapmaya başladı.

10.10.2012 17:16

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, kurbanlık hayvanlar İstanbul'a giriş yapmaya başladı. Bu yıl da Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na kurbanlık geçişine izin verilmezken, Çamlıca Gişeler'de oluşturulan kontrol noktasında şehre giriş yapan kurbanlıklar denetimden geçiriliyor.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, kurbanlık hayvanlar İstanbul'a giriş yapmaya başladı. Gece saat 00.00'dan itibaren kurbanlıkların şehre girmelerine izin verilmeye başlandı. Şehrin birçok noktasında oluşturulan kurban pazarlarına götürülecek hayvanlar, kamyonlarla şehre giriş yapıyor. Bu yıl da Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na hayvan geçmesine izin verilmiyor. Çamlıca gişelerinde oluşturulan kontrol noktasında, İstanbul'a giriş yapan kurbanlık hayvanların evrak kontrolü yapılıyor. Hayvanların hangi ilçedeki pazara götürüleceğini de denetleyen yetkililer, kurban satıcılarını Avrupa Yakası'na geçmemeleri konusunda da uyarıyor. Sabah saatlerinde İstanbul'a giriş yapan kurban satıcısı Bülent Öztürk de Çamlıca gişelerinde kontrol noktasında durduruldu. Yetkililer tarafından evrakları kontrol edilen Öztürk, 20 adet büyükbaş hayvan getirdiğini ifade ederek, "Bizim hayvanlarımız güzel. Satışlarımız da güzel olacak. 5 bin ile 9 bin lira arasında, hayvanına göre fiyatlarımız var. Bizim hayvanlarımız Angus değil. Anadolu'nun kendi ırkından yetişen saf kendi hayvanımız. Satamama gibi bir korkumuz yok. Hepsini satacağım" şeklinde konuştu.

Öte yandan kurban satış pazarlarında da bazı hayvanlar yerlerini almaya başlarken, bir taraftan da çadır kurma işlemleri devam ediyor. Ataşehir'de kurulan bir hayvan pazarında satış için bekleyen Aziz Günay ise Yozgat'tan her sen kurban getirdiğini ifade ederek, "Satışlara bugün başladık. Benim 20 hayvanım var. Yer parası, kurban parası, diğer masraflar bize bayağı pahalıya geliyor. Onun için ortalama 700 kiloluk bir hayvanın 7 bin 500 lira civarında fiyatı var. İstanbul'da insan çok inşallah hepsini satacağım" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kurbanlıklar İstanbul'a Giriş Yapmaya Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement