"Ne Yapsalar Türkleri Yok Edemeyecekler" - Son Dakika
Güncel

"Ne Yapsalar Türkleri Yok Edemeyecekler"

"Ne Yapsalar Türkleri Yok Edemeyecekler"

Kastamonu'da düzenlenen Türk Dünyası Günlerinde konser veren Karabağlı sanatçı Arzu Kurbani, Türkler ve Türkmenlere yapılan saldırıları kınadı.

25.08.2014 15:39  Güncelleme: 16:02

Kastamonu'da düzenlenen Türk Dünyası Günleri'nde konser veren Karabağlı sanatçı Arzu Kurbani, Türkler ve Türkmenlere yapılan saldırıları kınadı.

Kastamonu'da bu yıl 18. düzenlenen geleneksel Türk Dünyası Günleri ikinci gününde de halkın yoğun ilgisini gördü. Belediye meydanında düzenlenen yabancı halk dansları gösterisiyle başlayan etkinlik, Çanakkale oratoryosu ile sona erdi. Gecede Azeri sanatçı Arzu Kurbani ile Aşık Şeref Taşlıova türküler söyledi. Halk dansları gösterilerinin ardından sahneye çıkan Karabağlı sanatçı Arzu Kurbani, Türklere ve Türkmenlere yapılan saldırıları eleştirdi.

Yaşananların toprak davası olmadığını büyüdüğünde anladığını belirten Kurbani, şöyle konuştu:

"Bizim topraklarımız düşman işgali altında bulunuyor. Ben toprakların bahane olduğunu büyüdükçe anladım. Aslında bu bir toprak davası değil Türkleri yok etme, katletme davasıdır. Tüm dünyada Türklere ve Türkmenlere yapılanları kınıyorum. Hepsine lanet okuyorum. Ne yapsalar bizi yok edemeyecekler. Türk tüm dünyada var ve var olacak. Yüzyıllar boyunca var. Bir daha dünyaya gelsem yine Türk olmak isterim. Türk merttir, konukseverdir, dünyanın en özel milletidir. Bütün milletlerin başımızın üstünde yeri var. Yine de Türk olmayı tercih ederdim. İyi ki Türküm, ne mutlu Türküm diyene."

"POP DÜNYASI DEĞİL TÜRK DÜNYASI"

Gece sahne alanlara plaket veren AK Partili Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş da Türk Dünyası Günleri'nin önemine dikkat çekti. Türk Dünyası Günleri'ndeki pop konserlerinin iptal edilmesine yönelik eleştirilere açıklık getiren Babaş, şunları söyledi:

"Böyle mükemmel bir gecede Türk Dünyası'nın fertleri olarak hep birlikte beraberiz. İnşallah bu beraberliğimiz devam eder. Türklük sözde değil özde olmalıdır. Gönüllerde olmalıdır. Ben şuradan şunu söyleyeceğim. İki gündür Türk Dünyası Günleri'nde özellikle Türk kelimesinden yola çıkarak hiçbir ayrım yapmadan ne dini, ne siyasi ne de ticari ayrım yapmadan biz herkesi burada görmek istiyoruz. Ben Türk'üm diyen herkesin burada olması gerekiyor. Söylemek istediğim kişilere mesajımı ilettim. Bunda da mecbur kaldım. Hiçbir siyasi fikir, düşünce gütmeden biz Türk'üz ve hep birlikte beraber yaşamak zorundayız ve yaşayacağız bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın, buna da kimse engel olamaz. Biz, Pop Dünyası Günleri değil, Türk Dünyası Günleri yapıyoruz. Ben, belediye başkanı olduğum sürece hiçbir zaman Pop Dünyası Günleri kutlamayacağız. Adı üzerinde Türk Dünyası Günlerini kutluyoruz. Türk Dünyasından gelen kardeşlerimiz var. Gösteri sunuyorlar biz de her zaman bunun peşinde olacağız."

Gece, Çanakkale Savaşı'nı konu alan drama oyunuyla sona erdi. Oyunu izlemeye gelenler duygu dolu anlar yaşadı. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Ne Yapsalar Türkleri Yok Edemeyecekler' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement