Kumrular'daki Patlamaya İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

Kumrular'daki Patlamaya İlişkin Dava

Kumrular\'daki Patlamaya İlişkin Dava

Kumrular Caddesi'nde, bomba yüklü otomobille gerçekleştirilen, 5 kişinin ölümü ve çok sayıda kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan terör eylemi ile Güney Ekspresi'nde bulunan patlayıcıyla ilgili davanın görülmesine devam edildi

30.09.2013 14:08

Ankara Kumrular Caddesi'nde, 20 Eylül 2011'de bomba yüklü otomobille gerçekleştirilen, 5 kişinin ölümü ve çok sayıda kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan terör eylemi ile Güney Ekspresi'nde bulunan patlayıcıyla ilgili davanın görülmesine devam edildi.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen, 19 sanığın yargılandığı davanın duruşmasına, tutuklu sanıklar Ümit Akgümüş, Fethullah Yiğit, Ertan Yürek, Ramazan Pamukçi, Halil Bayık ile tutuksuz sanık Mürsel Pamukçi, bazı sanık ve müşteki avukatları katıldı.

Duruşmada, bazı tanıklar dinlendi. Tanık Enver Akgümüş, sanıklar Ahmet Akgümüş ile Sema Akgümüş'ün akrabası olduğunu, olay tarihinde Tarsus'ta bakkal işlettiğini, iş dönüşü eve gelen bazı polislerin ailesi tarafından 4 ay önce kayıp ilanı verilen yeğeni Ümit Akgümüş'ü sorduklarını anlattı.

Enver Akgümüş, "Polisler eve bir kaç kez gelip gitti. Bazı resimler gösterdiler. Birisinin Ümit'e benzediğini söyledim. 'Yeğenini bulacağız' diyerek zorla bir belgeyi imzalatarak gittiler" dedi.

-Sanıkların ifadeleri

Sanık Ümit Akkuş, ifadesine, siyasi düşüncesinden dolayı ailesi ile arasının iyi olmadığını, bu yüzden de eve gitmediğini, ehliyetinin bulunmadığını ve araba kullanmayı bilmediğini söyledi. BDP'nin siyasi çalışanı olduğunu belirten Ümit Akkuş, olayda teşhis edilen kişinin de kendisinin olmadığını öne sürdü.

Sanık Ertan Yürek, "Bir dönem DTP üyesiydim. Bir süre sonra kafa yapım uymadığı için geri çekildim. İfademiz alınırken emniyette sigara ikram edildi. İçinde kesinlikle uçucu madde vardı. Ben uzun süredir uyuşturucu kullanırım böyle bir şey yaşamadım. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum" ifadesini kullandı.

-"Tercüman hazır edilecek"

Sanık Halil Bayık ise Kürtçe dışında savunma yapmayacağını söyledi.

Anadilde savunma yapmak isteyen sanıklar için gelecek celse bir tercüman hazır edilmesini isteyen sanık avukatları, müvekkillerinin tahliye edilmesi talebinde bulundu.

Sanıkların tahliye edilmesi talebini reddeden mahkeme, anadilde savunma yapmak isteyen sanıklara tercüman görevlendirilmesi için Ankara Adli Yargı Adalet Komisyonu'na müzekkere yazılmasını kararlaştırarak duruşmayı erteledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kumrular'daki Patlamaya İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement