Kültür ve Turizm Bakanı Günay Aydın'da - Son Dakika
Güncel

Kültür ve Turizm Bakanı Günay Aydın'da

Kültür ve Turizm Bakanı Günay Aydın\'da

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 2012 yılının turizm açısından sıkıntılı geçeceğini, ancak bakanlık ve devlet olarak sıkıntıların çözümüne yönelik ilgili tüm bakanlıklarla ortak çalışma içinde olduklarını söyledi.

25.05.2012 15:37

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 2012 yılının turizm açısından sıkıntılı geçeceğini, ancak bakanlık ve devlet olarak sıkıntıların çözümüne yönelik ilgili tüm bakanlıklarla ortak çalışma içinde olduklarını söyledi.

İzmir'de, turizm sektörü ile ilgili düzenlenen bir toplantı öncesi Aydın'a gelerek Aydın İl Merkezindeki müze inşaatında incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, daha önce uyardığı halde müze inşaatının tavan kısmında cam kullanılmasını eleştirdi. İşi yapan müteahhide yapılan yanlışın düzeltilmesi için bir aylık ek süre veren Günay, "Geçen sefer talimatlandırmıştım, fantezi şeyler yapıyorsunuz" diyerek sinirlendi.

Öğle saatlerinde Aydın Valisi Kerem Al, Müzeler Genel Müdürü Murat Süslü, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka ve ilgili kurum ve kuruluşların yetkilileri ile bu ay sonunda tamamlanması gereken Aydın Müze inşaatında incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, daha önce uyardığı halde müze inşatının tavanında cam kullanıldığını görünce öfkelendi. Bakan Günay, güneşin ısısını içeri aldığını belirttiği tavan ile ilgili olarak "Bu mayıs ayının serin gününde bile sıkıntı veriyor. Bunu geçen seneden talimatlandırdım. Bunu düzeltin. Fantazi şeyler yapıyorsunuz sonra biz bunu taşımakta sürdürülebilirlikte sıkıntı yaşıyoruz" dedi.

Günay, Aydın'ın turizm, tarih ve kültür bakımından çok önemli şehirlerden biri olduğunu ve her fırsatta çalışmaları yakından takip ettiklerini belirtti. Günay, gazetecilerin yaşanan sıkıntı ile ilgili sorusuna, şöyle karşılık verdi: "Aramızda tartışma var. Taklit etmek bazen çirkin olabilir. Biz taklit etmek yerine elbette bizim mimarimizin ve coğrafyamızın özelliklerini göz önünde tutarak yeni üniteler yapmaya çalışıyoruz. Osmanlı da Anadolu'ya bir çok yenilik getirmiş. Biz halen taklit üzerine gidersek sanırım sınırlı kalırız. O yüzden hem geleneksel mimarinin özelliklerinden güzelliklerinden yararlanacağız hem de ekonomik olan sürdürülebilir olan işler yapacağız. Proje güzel aslında aydınlık olması çok güzel. Ama burası sıcak bir bölge. Özellikle yazın turist alan bir bölge. Yazın burada çok ciddi bir elektrik faturası ile karşılaşmamak gibi bir derdim var benim"

2012 YILI SIKINTILI GEÇECEK

Ziyareti sonrası turizm sezonu ile ilgili değerlendirme yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, sözlerine şöyle devam etti: "2011 çok yüksek bir yıldı, biz 30 milyonu geçeriz diyorduk ama 31 milyonu geçtik. Bu yıl Avrupa'da pazar daralıyor. Dünyada da başka sıkıntılar var. Coğrafyamızda daha sıkıntılı bir yıl yaşayacağız ama bir yandan güvenlik alt yapısı (gıda güvenliğini trafik güvenliğini kastederek söylüyorum) konusunda ciddi çalışma yapıyoruz. Bütün ilgili bakanlıklar bizimle birlikte çalışıyor. Bugün de zaten İzmir'de sektörde turizm konusunda mevsimin birinci diliminde neler yapmamız gerektiği konusunda ayrıntılı bir toplantı yapacağız." - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kültür ve Turizm Bakanı Günay Aydın'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement