Kültür ve Turizm Bakanı Çelik Şehitlikleri Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik Şehitlikleri Ziyaret Etti

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik Şehitlikleri Ziyaret Etti

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, okunan duaların ardından şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

16.10.2013 16:48  Güncelleme: 16:49

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, şehitliği ziyaret etti.

Asri Mezarlığı girişinde vatandaşların bayramını kutlayan Çelik, okunan duaların ardından şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Çelik, 2003'de şehit olan oğlunun mezarı başında dua eden anne Melahat Ongun'a başsağlığı dileyerek, "Bu memlekette bugün yaşadığımız huzur, sahip olduğumuz güzellikler bu şehitler sayesinde oluyor. Bu mezarlıklardan çok ibret almamız lazım" dedi.

Şehit aileleri ile gurur duyduklarını belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Onlar sayesinde bu memleket bütün güzellikleri, sahip olduğumuz birlik ve beraberliği yaşıyor. Bakın etrafımızdaki ülkelerde ne büyük acılar çekiliyor, ne büyük sıkıntılar yaşanıyor. Ama bizim milletimiz vakarla kendini, yurdunu koruyan bu uğurda şehit olan çocuklarına ve geleceğe daha çok sahip çıkarak bu ülkenin huzurunu güvenliğini büyük bir özgüvenle koruyor. Kuşkusuz bu memlekete hizmet eden, taş üstüne taş koyan herkesin çok emeği var ama birşey var ki o hiçbirşeyle mukayese edilmez o da şehitlik mertebesidir. Bizim inancımıza göre ahirette olan her şey dünyadaki her şeyden daha üstün. Dünyada olan her şeyin daha iyisi ahirette var. Fakat bir şey var ki sadece dünyada var, ahirette yoktur ve çok mübarektir. O da şehitliktir. Şehitlik, sadece dünyada vardır. Dünya, sadece şehitlik mertebesiyle ahiretten üstündür. Aileleri bilsin ki, onların hepsi bu memleketin çocukları. Bütün şehitlerimize ve ailelerine milletimiz minnettar kalacaktır."

Bakan Çelik, daha sonra Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'nda ziyaret ettiği çocuklarla bayramlaşarak hediye dağıttı.

Ziyaretlere, Vali Hüseyin Avni Coş, AK Parti milletvekilleri Fatoş Gürkan ve Necdet Ünüvar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, AK Parti İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı ve Aile ile Sosyal Politikalar İl Müdürü Erhan Güngör eşlik etti.

Bu arada, Bakan Çelik, Adana'daki ziyaretleri kapsamında 28 Şubat mağduru 4 kadın öğretmen ile görüşüp sorunlarını dinledi.

AK Parti'nin verdigi demokrasi mücadelesinden örnekler veren Çelik, partisine açılan kapatma davasını "komplo" olarak nitelendirdi. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kültür ve Turizm Bakanı Çelik Şehitlikleri Ziyaret Etti - Son Dakika


Advertisement