Kulp'ta Kemikleri Bulunan 11 Köylüyle İlgili Soruşturma - Son Dakika
Güncel

Kulp'ta Kemikleri Bulunan 11 Köylüyle İlgili Soruşturma

Kulp\'ta Kemikleri Bulunan 11 Köylüyle İlgili Soruşturma

Diyarbakır 7. Kolordo Komutanlığı Askeri Savcılığı, Kulp ilçesindeki kazılarda bulunan kemiklerin, yakınlarına verilmesi konusunda yapılan başvuruyu reddetti

21.06.2013 17:04

Diyarbakır'ın Kulp ilçesindeki kazıda bulunan ve 1993 yılında gözaltına alındıktan sonra kaybolan 11 köylüye ait olduğu tespit edilen kemiklerin, yakınlarına verilmesi konusunda yapılan başvuru askeri savcılıkça reddedildi.

Kulp ilçesinde yürütülen kazıda ortaya çıkan kemiklerin, Alaca köyü Keper mezrasında 9 Ekim 1993'te gözaltına alındıktan sonra kendilerinden bir daha haber alınamayan Bahri Şimşek, Mehmet Şah Atala, Nusrettin Yerlikaya, Turan Demir, Behçet Tutuş, Hasan Avar, Salih Akdeniz, Celil Aydoğdu, Ümit Taş, Şerif Avar ve Abdi Yumuk'a ait olduğunun adli tıp kurumu tarafından belirlenmesinin ardından kayıp yakınlarının avukatı Rahşan Bataray, Diyarbakır 7. Kolordo Komutanlığı Askeri Savcılığına, kemiklerin ailelerine teslim edilmesi için müracaatta bulundu.

Bataray'ın başvurusunu değerlendiren savcılık, "Askeri savcılığımız emanetinde bulunan kemik parçalarının, birey olarak ayrımı yapılmadığı için bu aşamada savcılık emanetinde kalmaya devam etmesi gerektiği değerlendirilmektedir" cevabını verdi.

-Olay

Diyarbakır'ın Kulp ilçesindeki kazıda bulunan kemik parçalarının, adli tıp kurumunda yapılan DNA testi sonucunda Alaca köyü Keper mezrasında 9 Ekim 1993'te gözaltına alındıktan sonra kendilerinden bir daha haber alınamayan 11 köylüye ait olduğu tespit edilmişti. Ailelerin, yaşam hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle 1993 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine yaptığı başvuru, Mayıs 2001'de sonuçlanmış ve ailelere toplam 1 milyon lira tazminat ödenmişti. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kulp'ta Kemikleri Bulunan 11 Köylüyle İlgili Soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement